Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

21/8/2017, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., Philippe Leclerc

21.08.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 12:08

 

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για το θέμα των Προσφύγων στην Ελλάδα, Philippe Leclerc, είχε σήμερα, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, ο Δήμαρχος Χανίων και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.), Τάσος Βάμβουκας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία αφορούσε την πορεία του Προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο, που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Βάμβουκας και ο κ. Leclerc εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ζήτημα της φιλοξενίας μεταναστών στην Κρήτη.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Όλοι θυμόμαστε τις αντιδράσεις, που υπήρχαν όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τη φιλοξενία μικρού αριθμού προσφύγων στην Κρήτη. Τότε να θυμίσω ότι μαζί με τον Δήμαρχο Ηρακλείου πήραμε ένα μεγάλο βάρος κόντρα στις ηχηρές φωνές της ξενοφοβίας φορέων και μεμονωμένων πολιτών, να υπερασπιστούμε την τιμή και την καλή φήμη της Κρήτης, ως ενός τόπου, που συμμετέχει στα προβλήματα της χώρας και τηρεί τις παραδόσεις της φιλοξενίας και της ανθρωπιάς, που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Τότε με έμφαση είχα υποστηρίξει ότι η υπόθεση των προσφύγων είναι θέμα σωστής διαχείρισης, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και πλέον με ικανοποίηση βλέπω ότι αυτό επιβεβαιώνεται, μέσω της συνεργασίας μας με την ύπατη αρμοστεία του Ο.Η.Ε. Η αποφυγή της γκετοποίησης με τη φιλοξενία των προσφύγων σε διαμερίσματα προκαλεί μηδενικά προβλήματα και έχει θετικά αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες.

 

Δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση για την ορθότητα αυτής της πολιτικής από το γεγονός ότι πρόσωπα και φορείς, που είχαν δείξει αντίθεση τότε, σήμερα είτε δεν εκφράζονται πλέον με τον ίδιο τρόπο είτε συμμετέχουν ακόμα και στη διαδικασία φιλοξενίας”.

 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για το θέμα των Προσφύγων στην Ελλάδα, Philippe Leclerc, τόνισε ότι ο Δήμος Χανίων, όπως και ο Δήμος Ηρακλείου, από την αρχή έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση, ενεργώντας πρωτοποριακά, ώστε η Κρήτη να πάρει μέρος στο πρόγραμμα αλληλεγγύης, που συμμετέχει η χώρα μας. “Χαιρόμαστε για την προσπάθεια, που έχει καταβληθεί από τους δύο Δήμους, καθώς η Κρήτη έδειξε την παραδοσιακή της φιλοξενία, αναλαμβάνοντας το κομμάτι, που της αναλογεί στην κοινή μας προσπάθεια”, ανέφερε ο κ. Leclerc.

 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, o Πρόεδρος και ο Δ/ντής της Σύμπραξης Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, Γιάννης Παυλάκης και Ηρακλής Δρακάκης, αντίστοιχα.

photo

photo