Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

17/03/2017, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου & τον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκη

22.03.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 12:19

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, είχε σήμερα, Παρασκευή 17/3/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στην Αθήνα, παρουσία και του Υφυπουργού, Στέργιου Πιτσιόρλα.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση του θέματος της δημιουργίας οκτώ νέων σχολικών μονάδων στα όρια του Δήμου Χανίων, καθώς και η ανακατασκευή και αναβάθμιση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, μέσω της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), μιας πρότασης που έχει εγκρίνει και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, ύψους 31 εκατ. ευρώ.

 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζητήθηκε από τον κ. Βάμβουκα η προώθηση του εν λόγω αιτήματος για έγκριση στην επόμενη διυπουργική Επιτροπή. Ο κ. Υπουργός μετά από μια εκτεταμένη ενημέρωση, που ζήτησε από τον Δήμαρχο Χανίων για την αναγκαιότητα κατασκευής νέων σχολείων και της ανακατασκευής του πάρκου, δήλωσε θετικός στην προώθηση του αιτήματος.

 

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Σταθάκη για την προώθηση του ζητήματος της άμεσης επίλυσης του εξαιρετικά σημαντικού θέματος της κατασκευής του έργου «Επέκταση Χ.Υ.Τ.Υ. Χανίων – Γ’ φάση» (κύτταρο ΔΕΔΙΣΑ) και της άμεσης χρηματοδότησής του από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

 

Παράλληλα, συζητήθηκε με τον κ. Σταθάκη η διεκδίκηση πρόσθετων πόρων για τον Δήμο Χανίων από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και οι εξελίξεις στο ζήτημα της κατασκευής των οκτώ νέων σχολείων, ένα θέμα που προσέφερε τη στήριξή του επί των ημερών της θητείας του στο Υπουργείο Οικονομίας και εξακολουθεί σταθερά να στηρίζει.


photo