Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

31/5/2017, Δήλωση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα για τον Κανονισμό Παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Χανίων

31.05.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 01:05

 

Στην ακόλουθη δήλωση προέβη σήμερα, Τετάρτη 31/5/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις, που έλαβαν χώρα, για τον Κανονισμό Παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Χανίων.

Ο Κανονισμός Παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Χανίων, που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία με την υπ΄ αριθμ. 87/2017 Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, είναι αποτέλεσμα ευρύτατου διαλόγου και αποφάσεων απόλυτα διαφανών και δίκαιων. Ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες εδώ και επτά μήνες, προκειμένου να ληφθούν υπ όψιν όλες οι απόψεις και να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις ο συγκεκριμένος Κανονισμός από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους, ώστε να αποτελεί σήμερα πραγματικότητα.

Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για εξορθολογισμό των παραχωρήσεων των κοινόχρηστων χώρων, στοχεύουμε σε ένα δημόσιο χώρο, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας, με βάση και την κείμενη νομοθεσία, προσδοκώντας ουσιαστικά η πόλη μας να αποκτήσει ένα φιλικότερο πρόσωπο για κατοίκους και επισκέπτες.

Ταυτόχρονα ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα και τονώνουμε την απασχόληση, περιορίζοντας την ασυδοσία και την αναρχία στο δημόσιο χώρο, ενώ προστατεύουμε την αισθητική φυσιογνωμία, όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις, κυρίως ευρωπαϊκές, που συχνά επικαλούμαστε σαν πρότυπα.

Έχουμε μια πόλη και έναν Δήμο κόσμημα και σαν τέτοιο πρέπει να το διαφυλάξουμε.

Αντίπαλος μας στην προσπάθεια αυτή είναι η υπερβολή. Ο Κανονισμός Παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου μας θα εφαρμοστεί. Ωστόσο, όπως οτιδήποτε νέο θα έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί και ο,τι χρήζει βελτίωσης, που δεν αλλοιώνει τους στόχους του, να διορθωθεί στη συνέχεια".