Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

11/8/2017, Συνάντηση αντιπροέδρου ξεναγών Κρήτης

11.08.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 04:08

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, κ. Αναστάσιου Βάμβουκα, της Αντιδημάρχου Τουρισμού, κας  Ελευθερίας Αλιϕιεράκη και του Αντιπροέδρου του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης κ. Ευάγγελου Παπανικολάου.
 
Στην συνάντηση αυτή ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου είχε την ευκαιρία να θέσει θέματα που άπτονται της ασϕάλειας και της διευκόλυνσης των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη μας, όπως είναι οι οριοθετημένοι χώροι στάθμευσης και οι χώροι επιβίβασης και αποβίβασης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος επισκεπτών την πόλης μας οι οποίοι καταϕθάνουν με τουριστικά λεωϕορεία.
 
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο για τις διευθετήσεις που έχουν υλοποιηθεί καθώς και για εκείνες που βρίσκονται σε καθεστώς υλοποίησης και εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό του Δήμου, και αϕορούν στην απομάκρυνση του πλήθους των αστικών και υπεραστικών λεωϕορείων από τον χώρο της Δημοτικής Αγοράς, έχοντας παραχωρήσει χώρους για την στάση των λεωϕορείων πέριξ και πλησίον της πλατείας 1866, και έχοντας εξασϕαλίσει χώρο για την στάθμευση των τουριστικών λεωϕορείων στην οδό Νικηϕόρου Φωκά στην ακτή Κανάρη στην Νέα Χώρα.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε τηλεϕωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Οδηγών Τουριστικών Λεωϕορείων, στην οποία ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Πρόεδρο την συμμόρϕωση των μελών του με τον σχεδιασμό του Δήμου ώστε να αποσυμϕορηθούν κεντρικά σημεία της πόλης και να διευκολυνθεί η επιβίβαση και αποβίβαση των επισκεπτών καθώς και να εξασϕαλισθεί η ασϕάλεια τους. 
Σε επιτόπια επικοινωνία του Δημάρχου με τις Υπηρεσίες του Δήμου, ζητήθηκε η συνδρομή τους προς διευθέτηση των ζητημάτων ασϕαλείας που έθεσε το Σωματείο Οδηγών, διαγραμμίσεις, σημάνσεις κοκ.
 
Η συνάντηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου που αϕορά στον Τουρισμό και την βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών, προς διευκόλυνση των επισκεπτών της πόλης μας αλλά και των μόνιμων κατοίκων.

Photo