Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

18/10/2017, “Δημότης Χανίων”: Γρήγορη, άμεση & εύκολη επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου

18.10.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 01:10

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την εβδομάδα από τον Δήμο Χανίων καμπάνια ενημέρωσης στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς αναφορικά με την έξυπνη δωρεάν εφαρμογή (application) “Δημότης Χανίων”, η οποία αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο, προσφέροντας αναβαθμισμένες on - line υπηρεσίες στους συνδημότες μας και άμεσες χρηστικές πληροφορίες στους επισκέπτες της πόλης. Η καμπάνια πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Χανίων – για έβδομη συνεχή χρονιά - ως «Πόλη 12 Αστέρων».

 

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε την έξυπνη αυτή εφαρμογή του Δήμου μας, που μπορούμε να κατεβάσουμε στο κινητό μας με πολύ απλό τρόπο και να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες όπως: θέσεις στάθμευσης, πολιτιστικές εκδηλώσεις, πάρκα και πλατείες του Δήμου μας και γενική ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στην πόλη και το Δήμο μας”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισκεπτόμενος το σημείο ενημέρωσης, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους.

 

Βασικότερη παράμετρος της εφαρμογής είναι η δήλωση προβλημάτων καθημερινότητας, που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας. Κάθε πολίτης μπορεί πολύ εύκολα από το κινητό του να στέλνει οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει στη γειτονιά του (καθαριότητα, φωτισμός, κ.λ.π.), φωτογραφία του προβλήματος και το ακριβές σημείο”, παρατήρησε ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι διευκολύνεται ουσιαστικά ο δημότης στην επικοινωνία του με τις Υπηρεσίες. “Αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα των συνδημοτών μας να παρεμβαίνουν, γνωστοποιώντας τα ζητήματα, που τους απασχολούν, ώστε αυτά να καταγράφονται και να διορθώνονται άμεσα από τις Υπηρεσίες μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Σημειώνεται ότι από το καλοκαίρι οπότε και τέθηκε σε λειτουργία η εν λόγω εφαρμογή έχουν καταγραφεί και διεκπεραιωθεί αρκετές αιτήσεις και καταγγελίες πολιτών.

 

Για να κατεβάσετε στο κινητό ή στη φορητή συσκευή σας την εφαρμογή “Δημότης Χανίων” εύκολα, άμεσα, 24 ώρες το 24ωρο, μπορείτε να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο του Δήμου www.chania.gr ή να επιλέξετε:

Για AppStore (iOS):
https://itunes.apple.com/us/app/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%89%CE%BD/id1217863819?l=el&ls=1&mt=8

Για Google Play (Android):
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.noveltech.mitos.chania.municipality

 

Ευχαριστίες για την υλοποίηση του σποτ εκφράζονται στη θεατρολόγο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Στέλλα Αγιασμενάκη, τη θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του.

 

Υπενθυμίζεται τέλος ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας θα προβληθεί σήμερα, στις 20.30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου η κινηματογραφική ταινία “Το όνειρο με τις τρεις όψεις”, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

photo