Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

24/11/2017, Με επιτυχία η εκδήλωση “Η Ισότητα των Φύλων στην απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις: Σύγχρονα δεδομένα & ελληνική πραγματικότητα”

24.11.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:11

Είναι ανάγκη να επαναφέρουμε στο προσκήνιο την αξία της ισότητας, καθώς παρ’ ότι η θέση των γυναικών τις τελευταίες δεκαετίες έχει βελτιωθεί, είτε μέσω της νομοθεσίας, είτε μέσω της ένταξης της διάστασης του φύλου στις πολιτικές, που σχεδιάζονται και εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, χρειάζεται ακόμη πολλά να γίνουν”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση με τίτλο: “Η Ισότητα των Φύλων στην απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις: Σύγχρονα δεδομένα & ελληνική πραγματικότητα”, που διοργάνωσαν την Πέμπτη 23/11/2017 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας και την υποστήριξη του Συνηγόρου του Πολίτη και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νομού Χανίων.

Ο κ. Βάμβουκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων, “που από το 2014 οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του, αποτελεί πραγματικό καταφύγιο για γυναίκες και παιδιά, που έχουν υποστεί βία ή είναι θύματα άνισης μεταχείρισης. Συνολικά ενενήντα – εννέα γυναίκες και παιδιά έχουν βρει καταφύγιο στον Ξενώνα μας, ενώ για το τρέχον έτος στον Ξενώνα έχουν φιλοξενηθεί 15 γυναίκες και 17 παιδιά. Η τοποθεσία δε του Ξενώνα για λόγους ασφαλείας και προστασίας των φιλοξενούμενων γυναικών και παιδιών είναι απόρρητη”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η προσφορά του Ξενώνα μας προς τις γυναίκες και τα παιδιά – θύματα κακοποίησης είναι πολύπλευρη. Προσφέρεται στήριξη σε κοινωνικό, ψυχολογικό και νομικό επίπεδο, ενώ παράλληλα παρέχεται εργασιακή συμβουλευτική για να μπορέσει να αποκτήσει η γυναίκα την οικονομική ανεξαρτησία της. Εξίσου πολύτιμη είναι και η βοήθεια για τα παιδιά”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, ευχαριστώντας θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ''Άγιος Γεώργιος'' και τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στο έργο του Ξενώνα.

Ακολούθησε απονομή συμβολικού δώρου στον Αστυνομικό Δ/ντή Χανίων, Γεώργιο Λυμπινάκη, στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Ιωάννη Δασκαλάκη, ενώ για την πρσφορά κα τη συνεργασία τους τιμήθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ''Αγιος Γεώργιος'', Μηνάς Βουλγαρίδης, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας ΕΠ της Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κασωτάκη, εκ μέρους του Δ.Σ. ΚΕΘΙ , η Πρόεδρος, Ειρήνη - Ελένη Αγαθοπούλου και από τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης  ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Μιχάλης Βλατάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση, προβολές και μουσική εκδήλωση, με τον καταξιωμένο μουσικό, Δημήτρη Ντρουμπογιάννη στο πιάνο και την αξιόλογη ερμηνεύτρια, Ειρήνη Τζομπανάκη.

Αύριο, Σάββατο 25/11/2017, στις 11.30, θα πραγματοποιηθεί παράλληλο δρώμενο, με θέμα: “Σπάσε τη σιωπή”, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.