Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

26/04/2017, Τιμητική εκδήλωση Δήμου Χανίων προς τη Λέσχη Χανίων – Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Θα διαμορφώσουμε το κτίριο κατάλληλα, ώστε να λειτουργήσει βρεφονηπιακός σταθμός”

26.04.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 11:04

 

Τιμητική – ευχαριστήρια εκδήλωση προς τον Πρόεδρο, Γιάννη Φραγκάκη, και τα μέλη της ιστορικής Λέσχης Χανίων πραγματοποίησε την Τρίτη 25/4/2017, ο Δήμος Χανίων, έπειτα από την απόφαση του Δ.Σ. της Λέσχης να δωρίσει στο Δήμο, το κτήριο, που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 51.

 

Γενναία απόφαση” χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, τη δωρεά του κτιρίου, καθώς όπως εξήγησε “οποιαδήποτε δωρεά προς τον Δήμο παραμένει εσαεί εις την υπηρεσία της πόλης μας και στην ιδιοκτησία των Χανιωτών”, ευχαριστώντας παράλληλα θερμά τη Λέσχη Χανίων και τα μέλη της για την ευγενική δωρεά.

 

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο κτήριο για τον Δήμο, τόσο λόγω της θέσεώς του, όσο και λόγω της έκτασής του. Επειδή στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει δημοτικό ακίνητο ή κτήριο, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία παιδικού σταθμού, η εν λόγω δωρεά προς τον Δήμο Χανίων θ’ αποτελέσει άμεση λύση για τους γονείς – κατοίκους της ευρύτερης περιοχής”, υπογράμμισε ο κ. Βάμβουκας, γνωστοποιώντας ότι το κτίριο θα διαμορφωθεί κατάλληλα, προκειμένου να λειτουργήσει στον χώρο του ο βρεφονηπιακός σταθμός το έτος 2018-2019.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Λέσχης Χανίων, Γιάννης Φραγκάκης, αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο και την κοινωνική προσφορά της Λέσχης από την ίδρυσή της το 1931 έως και σήμερα. “Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε το κτήριο στους πολίτες των Χανίων” τόνισε και γνωστοποίησε ότι ο εξοπλισμός της Λέσχης θα διατεθεί στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, θα δοθούν υποτροφίες στους πρώτους εισαχθέντες κάθε Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ χρήματα θα δοθούν στην Ιερά Μητρόπολη.

 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα σημαντικό ακίνητο 600 τ.μ. στην οδό Ηρών Πολυτεχνείου 51, στην περιοχή των Δικαστηρίων, που περιλαμβάνει ισόγειο, υπόγειο και κήπο.

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo