Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

28/9/2017, Εκδηλώσεις του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

28.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων στο σύνολο των ΚΑΠΗ, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, που εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου.

Όπως γνωστοποίησε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Μανούσος Φοβάκης, η κεντρική εκδήλωση, με τίτλο “Παράθυρο με θέα στις δράσεις των ΚΑΠΗ και των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας – Κ.Δ.ΑΠ.” θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στις 18.30, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις των ΚΑΠΗ και Κ.Π.Δ., ενώ θα βραβευτούν και οι εθελοντές των δομών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η χορωδία 100 Σουηδών “song for all”, οι χορωδίες των ΚΑΠΗ και των ΚΠΔ και ομάδες χορού των ΚΑΠΗ.

Οι εκδηλώσεις, που θα διοργανωθούν στα ΚΑΠΗ, έχουν ως εξής:

Α΄- Δ΄ ΚΑΠΗ:

Εορταστική εκδήλωση σήμερα, Πέμπτη 28/9/2017, στις 19.00, στο χώρο των ΚΑΠΗ, με τη συμμετοχή της Χορωδίας των ΚΑΠΗ και της θεατρικής ομάδας του Γ΄ ΚΑΠΗ, που θα παρουσιάσει το έργο “Το προξενιό”.

Β΄ ΚΑΠΗ:

Εορταστική εκδήλωση τη Δευτέρα 9/10/2017 στις 19.00, στο χώρο του ΚΑΠΗ με τη συμμετοχή της Χορωδίας των ΚΑΠΗ και της θεατρικής ομάδας του Β΄ ΚΑΠΗ, που θα παρουσιάσει το έργο “Το ρεμπέτικο”.

Ε΄ ΚΑΠΗ:

Χοροεσπερίδα την Πέμπτη12/10/2017, στις 18.00, στο χώρο του ΚΑΠΗ με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και ομιλία για την Τρίτη Ηλικία.

ΚΑΠΗ Σούδας:

Εορταστική βραδιά την Πέμπτη 19/10/2017 στις 19.00, στο χώρο του ΚΑΠΗ με μουσικό πρόγραμμα από τον κ. Μάκη Γεωργογιαννάκη και παρουσίαση του θεατρικού “Το Προξενιό”.

Γ΄ ΚΑΠΗ Παχιανών.

Παρουσίαση του Θεατρικού “Το προξενιό” στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων στις 5 Οκτωβρίου, στις 10.00

Εκδηλώσεις για την Τρίτη Ηλικία έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία ήδη στο ΚΑΠΗ Βαμβακοπούλου και στο ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου.

Στο μεταξύ, έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των δράσεων για ένα δημιουργικό και ευχάριστο χειμώνα στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας. Παράλληλα με τις δράσεις θα πραγματοποιούνται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου συγκεκριμένες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις.

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας απασχολούνται παιδιά, ηλικίας 6 – 12 ετών, για ορισμένο χρονικό διάστημα. Τα συγκεκριμένα Κέντρα λειτουργούν για τη χειμερινή περίοδο από Τρίτη έως Παρασκευή, από τις 11.00 έως τις 19:00 και το Σάββατο από τις 08.00 έως τις 16.00.

Τις ώρες, που τα παιδιά δεν συμμετέχουν σε συγκεκριμένη δραστηριότητα, μπορούν να απασχοληθούν και να διασκεδάσουν με ελεύθερο παιχνίδι, με επιλεγμένα επιτραπέζια παιχνίδια, να επιλέξουν βιβλία από την παιδική βιβλιοθήκη ή να ζωγραφίσουν (ελεύθερο σχέδιο). Αιτήσεις εγγραφής πραγματοποιούνται καθημερινά.

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας (ΚΠΔ) & του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)

Πρόσκληση σε κεντρική εκδήλωση

p1

p2