Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

19/04/2017, Επίσκεψη στο ΕΜΑΚ – ΧΥΤΥ Χανίων της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. από αντιπροσωπεία Δήμων Δυτικής Αχαΐας

19.04.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 15:18

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ΕΜΑΚ – ΧΥΤΥ Χανίων της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. από αντιπροσωπεία Δήμων Δυτικής Αχαΐας. Έπειτα ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων του Θάνου Καρπή - Δημάρχου Ερυμάνθου, του Παύλου Στάμου - Αντιδημάρχου Πατρών, του Γιάννη Τσιμπούκη - Δημοτικού Συμβούλου Πάτρας, του Αθανάσιου Παπαναγιώτου - Δημοτικού Συμβούλου Ερυμάνθου, του Σπυρίδωνα Τραχάνη - Προέδρου ΦΟΔΣΑ, του Χρήστου Νικολάου - Δημάρχου Δυτικής Αχαϊας, του Σπύρου Δημόπουλου - Αντιδημάρχου Δυτικής Αχαΐας, του Θεοδώρου Μπάρη - Δημοτικού Συμβούλου Δυτικής Αχαΐας, της Αρετής Κοτσίφα - Διευθύντριας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος με τον Αντιδήμαρχο Χανίων Μιχάλη Βλαχάκη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων Δημήτρη Φραγγάκη, τον αντιπρόεδρο της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Γιάννη Κουτράκη και τον Διευθυντή του εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Κώστα Πατεράκη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των αιρετών σε θέματα διαχείρισης αστικών στερεών απόβλητων καθώς και η απόκτηση τεχνογνωσίας στους τομείς της επεξεργασίας, της υγειονομικής ταφής και της επεξεργασίας στραγγισμάτων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρων επέδειξαν στον καινοτόμο τρόπο διαχωρισμού των υλικών με τους οπτικούς και βαλλιστικούς διαχωριστές οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στο ΕΜΑΚ – ΧΥΤΥ καθώς και στην διαδικασία παραγωγής κομπόστ και την χρήση του στην γεωργία.

Τέλος ζητήθηκε από την ΔΕΔΙΣΑ η συνεργασία σε επίπεδο παροχής τεχνογνωσίας στα προγραμματιζόμενα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην Δυτική Αχαία 

photo