Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

16/6/2017, Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα, για τις εξελίξεις στην πρόταση κατασκευής 8 νέων σχολικών μονάδων & την ανάπλαση του Πάρκου Ειρήνης & Φιλίας, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

16.06.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 08:06

 

Συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Χανίων, Νάνσυ Αγγελάκη (εκ μέρους του κ. Σκουλάκη), Γιάννη Σαρρή, Νίκο Παπαντωνάκη, Σεραφείμ Ρίζο, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων του Δήμου, Γρηγόρη Γκουλούση, είχε σήμερα, Παρασκευή 16/6/2017, έπειτα από πρωτοβουλία του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία του Γ.Γ. του Δήμου, Δημήτρη Φραγκάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, και του συνεργάτη του Δημάρχου Χανίων σε θέματα σχολικής στέγης, Κώστα Μπροκαλάκη, έγινε εκτενής ενημέρωση από πλευράς του κ. Βάμβουκα για την πρόσφατη συνάντηση, που είχε στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα, και τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), Νίκο Μαντζούφα.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει:

“Προσκάλεσα σήμερα τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να τους ενημερώσω για τις εξελίξεις και την πρόοδο, που έχει συντελεστεί όσον αφορά την πρότασή μας για κατασκευή 8 νέων σχολικών μονάδων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

Κατά τη χθεσινή συνάντησή μου με τον Υφυπουργό Οικονομίας, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, και τον Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Οικονομίας, κ. Νίκο Μαντζούφα, παρέδωσα την προμελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία 8 νέων σχολικών μονάδων στον Δήμο Χανίων, καθώς και την ανάπλαση του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, ύψους 40 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσα ήδη, υπάρχει θετική ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργείου και στόχος είναι τις επόμενες μέρες να γίνει και το επόμενο αποφασιστικό βήμα με την έγκριση της πρότασης του Δήμου Χανίων από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Σ.Δ.Ι.Τ. 

Για να φτάσουμε στην κατάθεση της προμελέτης, έχει προηγηθεί πολύμηνη προσπάθεια και πολύ σκληρή δουλειά, προκειμένου να ωριμάσουν οι συνθήκες αλλά και να λυθούν δεκάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα, που υπήρχαν. Γι΄ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, την Κρητικά Ακίνητα ΑΕ για την ανιδιοτελή της συνεισφορά στη σύνταξη της προμελέτης, καθώς και τα στελέχη της εξειδικευμένης εταιρείας Deloitte, που ασχολήθηκαν άοκνα για να παρουσιαστεί ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι τα θέματα Παιδείας αφορούν όλη την τοπική κοινωνία και ξεπερνούν παραταξιακές λογικές ως ζητήματα υψίστης αξίας για την κοινωνία και το μέλλον μας και σαν τέτοιο το αντιμετωπίζει το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Για αυτό έχουμε συνεργαστεί εδώ και πολλούς μήνες με όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να επιτύχουμε έναν σημαντικό συλλογικό στόχο. Είναι γνωστό ότι τα Χανιά έχουν μείνει πίσω στον τομέα της σχολικής στέγης. Σήμερα, με την πρόταση υλοποίησης του έργου μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., έχουμε μία χρυσή ευκαιρία να καλύψουμε τις ανάγκες των μαθητών, των γονέων τους και της εκπαιδευτικής μας κοινότητας για τα επόμενα χρόνια.

Εάν είχαμε επιλέξει να κατασκευαστούν σχολικές μονάδες με τις παραδοσιακές μεθόδους, ίσως να κάναμε δεκαετίες προκειμένου να δούμε κατασκευασμένες αυτές τις 8 σχολικές μονάδες, που έχουμε ανάγκη. Η επιλογή και η προσπάθειά μας για κατασκευή τους μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., υπαγορεύεται από τις οικονομικές συνθήκες, την ποιότητα κατασκευής και συντήρησης, το χρόνο υλοποίησης αλλά και με οδηγό άλλα επιτυχημένα παραδείγματα σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Ένα έργο πνοής για τα Χανιά μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης και θα αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας”.

photo