Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

28/11/2017, Εορτασμός για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

28.11.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:11

 

Με λαμπρότητα θα εορταστεί η 104 επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (1 Δεκεμβρίου 1913). Τις επετειακές εκδηλώσεις διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 11.00, θα γίνει στέψη του ανδριάντα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου (Πλατεία Ελευθερίας). Κατάθεση στεφάνων από μαθητές και σπουδαστές της πόλης των Χανίων, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών. Μετά τη στέψη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα ανακρουστεί, από τη μουσική των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Θούριος του Εθνάρχη και ο Εθνικός Ύμνος.

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 7 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστούν Όρθρος Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνο. Θα ακολουθήσει στις 11 π.μ. επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα σχηματιστεί πομπή για τη μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Στις 11.30 π.μ. στο Φρούριο Φιρκά τελετή έπαρσης τη σημαίας.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από το Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και στη συνέχεια θα γίνει έπαρση της Σημαίας.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων-δωρεών, και στη συνέχεια στο Δήμο Χανίων.

Επίσης, στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων