Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

15/03/2017, Ξεκινούν οι εργασίες αντιστήριξης του Επιπρομαχώνα του Αγ. Δημητρίου

15.03.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 05:03

 

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες αντιστήριξης του Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 15/3/2016, στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του Δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα, και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένης Παπαδοπούλου.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Χανίων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, επισημάνθηκε ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα, ενώ ο Δήμος θα συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει, προκειμένου να καθαριστεί το συγκεκριμένο τμήμα (π.χ. απομάκρυνση υλικών).

 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των εργασιών αντιστήριξης θα επιδιωχθεί να δοθεί προς κυκλοφορία τμήμα της οδού, ώστε να είναι δυνατή η κυκλοφορία ενός οχήματος για περιπτώσεις ανάγκης και για την τροφοδοσία των καταστημάτων.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν επειγόντως τα απαραίτητα μέτρα από το Υπουργείο τόσο για την προστασία του μνημείου όσο και των κατοίκων, των επαγγελματιών και των διερχομένων από την περιοχή. “Ως δημοτική αρχή ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή από την Περιφέρεια Κρήτης την κήρυξη του μνημείου του επιπρομαχώνα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, το οποίο και έγινε, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης του”, τονίζει ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθεί η σχετική μελέτη από το αρμόδιο Υπουργείο.

photo

photo