Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

21/2/2017, Την κήρυξη περιοχών του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ζητά ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας

21.02.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:02

Την κήρυξη περιοχών, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ζητά η δημοτική αρχή από την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και ν΄ αντιμετωπιστούν ταχύτερα τα προβλήματα, που είτε προκλήθηκαν είτε επιδεινώθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Οργάνου, παρουσία κλιμακίου Μηχανικών της Δ/νσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένης Παπαδοπούλου, προτεραιότητα δίνεται στην παρούσα φάση στο τμήμα του Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, που κατέρρευσε αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των διερχομένων, όπως τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, τη σήμανση του χώρου, κ.α., ενώ παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης, για την οποία θα πρέπει να ληφθούν επειγόντως τα απαραίτητα μέτρα από το Υπουργείο”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού τονίστηκε ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου ορθώς κινήθηκαν άμεσα, αποκλείοντας το σημείο και λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα πολιτικής προστασίας, ενώ στην παρούσα φάση έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην αντιστήριξη του μνημείου, έως τη συνολική αποκατάστασή του.

Παράλληλα, από τον Δήμο Χανίων ζητείται να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας οι ακόλουθες περιοχές:

 

  • Το τμήμα της Παλιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.) στη Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, όπου έχουν εντοπιστεί σημεία διάβρωσης της οδού στο Καλαμάκι, στο Λιμενίσκο κοντά στην περιοχή του Ξενοδοχείου Πανόραμα και στη θέση «Κακιά Στροφή».

  • Στο τέρμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, για το οποίο έχει ήδη εκπονηθεί Γεωτεχνική Μελέτη για τη διερεύνηση της εκδηλωθείσας κατολίσθησης και την πρόταση τεχνικής επέμβασης για την αντιμετώπισή της, όπου η κατάσταση επιδεινώθηκε.

  • Στον ποταμό Κλαδισσό, όπου έχουν προκληθεί καταρρεύσεις τοιχίων αντιστήριξης εκατέρωθεν της κοίτης του ποταμού.

 

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γεώργιος Ξανθουδάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, Δημοσθένης Μπουντουράκης, εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ., του Λιμεναρχείου Χανίων, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και της Περιφέρειας.

p1

p2

p3

p4

p3

p4