Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

15/6/2017, Παραδόθηκε η προμελέτη σκοπιμότητας για τα 8 νέα σχολεία & την ανάπλαση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας - Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Προχωράει προς υλοποίηση ένα έργο πνοής για τα Χανιά, που αφορά πρώτα και κύρια τα παιδιά μας”

15.06.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 15:32

 

Με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα, και τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Οικονομίας, Νίκο Μαντζούφα, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 15/6/2017, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στους οποίους και παρέδωσε την προμελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία 8 νέων σχολικών μονάδων στον Δήμο Χανίων, καθώς και την ανάπλαση του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, με την μέθοδο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ύψους 40 εκ. ευρώ.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στους συνομιλητές του την αναγκαιότητα και την ωφελιμότητα για τα Χανιά αυτών των σημαντικών έργων, που θα επιλύσουν για πολλά χρόνια το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Χανίων και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση ενός σημαντικού πάρκου στο κέντρο την πόλης μας.

 

Ο κ. Βάμβουκας διαβεβαίωσε επίσης ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του Υπουργού Παιδείας καθώς και του Περιφερειάρχη Κρήτης σχετικά με την εν λόγω πρόταση.

 

Η διαβεβαίωση, που έλαβε ο Δήμαρχος Χανίων τόσο από τον κ. Υφυπουργό όσο και και από τον Ειδικό Γραμματέα είναι ότι υποστηρίζουν με θέρμη το έργο, που προτείνεται, και ότι θα επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε η πρόταση να εγκριθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ, εφόσον αυτή εγκριθεί, θα αποτελεί το πρώτο έργο Σ.Δ.Ι.Τ., που θα έχει εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή πανελλαδικά.

 

Σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει:

 

Εκφράζω τη μεγάλη μου ικανοποίηση, γιατί βλέπω ότι ένα μεγάλο έργο πνοής για τα Χανιά, που οραματίστηκα και στηρίξαμε ως δημοτική αρχή από τις πρώτες μέρες της θητείας μας, προχωράει προς υλοποίηση. Πρόκειται δε για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, διότι αφορά τα παιδιά μας πρώτα και κύρια”.

photo