Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

27/9/2017, Φωτεινοί σηματοδότες στην οδό Βενιζέλου στα Κουνουπιδιανά: Από τον Δήμο Χανίων

27.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 11:09

 

Προχωρά κανονικά και βαίνει προς την ολοκλήρωση της η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών επί της οδού Βενιζέλου στα Κουνουπιδιανά, έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπως είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

 

Σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει:

 

“Η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου από την Τεχνική μας Υπηρεσία θα έχει ολοκληρωθεί σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου.

 

Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την οδική ασφάλεια σε μια περιοχή, που το έχει μεγάλη ανάγκη, όπως είναι το συγκεκριμένο σημείο, και μαζί με την Περιφέρεια να καταφέρουμε να δώσουμε μια συνολική και οριστική λύση. Αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς.

Στο σημείο αυτό θα επιμείνω ότι η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη δεν αρκεί και προκειμένου να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια στην περιοχή θα πρέπει και η Περιφέρεια να κατασκευάσει πεζοδρόμια και να συμπληρώσει το τμήμα, που λείπει στη διαδρομή από το Πολυτεχνείο προς τα Κουνουπιδιανά. Υπάρχει η σχετική δέσμευση της Περιφέρειας και αναμένουμε την υλοποίησή της”.

photo