Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

9/8/2017, Η απάντηση του Δήμου Χανίων στην γραμματεία του προγράμματος «Γαλάζια σημαία» για την παραλία Καλαθά

09.08.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 01:08

 

Σε συνέχεια της καταγγελίας για τον παράκτιο υγρότοπο στην παραλία του Καλαθά της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, η αρμόδια υπηρεσία του τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, γνωμοδότησε και απάντησε τα παρακάτω:

«Αναφορικά με τη φωτογραφία-καταγγελία στον παράκτιο υγρότοπο στην παραλία του Καλαθά της Δ.Ε. Ακρωτηρίου σας γνωρίζουμε ότι η Περιοχή έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μικρών νησιωτικών υγροτόπων ως προστατευόμενο οικοσύστημα, με κωδικό Υ434KRI187 -εκβολή “Καλαθορέματος”, με το από 12-6-2012 Π.Δ.

 

Έγκριση καταλόγου μικρών νησιωτικών υγροτόπων και καθορισμός όρων και περιορισμών για την προστασία και την ανάδειξη των μικρών παράκτιων υγροτόπων που περιλαμβάνονται σε αυτόν” (ΦΕΚ 229/ΑΑΠ).

 

Συνεπώς, η προστασία αυτή απαγορεύει οποιαδήποτε παρέμβαση που αλλοιώνει το φυσικό τοπίο.

Καθαρισμός από σκουπίδια, της παραλίας και του ρέματος γίνεται καθημερινά.

 

Σε αυτοψία που έγινε στις 8-8-2017 στις 14:00, παρατηρήθηκαν άλγη που έχουν αναπτυχθεί και αποτελούν μέρος του φυσικού τοπίου αλλά δεν υπήρχε δυσάρεστη οσμή.

 

Τέλος επισημαίνεται ότι  τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών θαλάσσιων υδάτων που γίνονται κάθε μήνα είναι όχι μόνον πολύ κάτω των επιτρεπόμενων ορίων αλλά αντιστοιχούν σε εξαιρετικά καλή ποιότητα υδάτων.

 

Σε συνέχεια των παραπάνω σας παρακαλούμε όπως ανακαλέσετε την απόφασή σας για την υποστολή της γαλάζιας σημαίας στην παραλία».

 

Ως εκ τούτου και μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν, ουδέποτε ετέθη θέμα υποστολής της γαλάζιας σημαίας στην παραλία του Καλαθά ούτε μόνιμα, ούτε προσωρινά.

photo