Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

28/6/2017, Επανήλθε η “Γαλάζια Σημαία” στην παραλία της Ν. Χώρας – Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Ξεκινά η διαδικασία των απαλλοτριώσεων κτισμάτων στην περιοχή, ώστε να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός μας για το δυτικό μέτωπο”

28.06.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 15:15

 

“Με μεγάλη μας ικανοποίηση αναρτήσαμε σήμερα και πάλι τη “Γαλάζια Σημαία” στην όμορφη παραλία της Νέας Χώρας, όπου οι Υπηρεσίες μας έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου αυτή να διατηρηθεί τόσο εδώ όσο και στο σύνολο των δώδεκα παραλιών, που έχουν βραβευθεί στον Δήμο μας”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 28/6/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την ανάρτηση της “Γαλάζιας Σημαίας” στην παραλία της Νέας Χώρας.

 

“Είναι υπόθεση όλων μας να παραμείνει η “Γαλάζια Σημαία” στη Ν. Χώρα, καθώς δεν αρκεί οι ακτές μας να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης, αλλά πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να σεβόμαστε όλοι, τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι στη συγκεκριμένη παραλία έχει τοποθετηθεί νέος εξοπλισμός από τον Δήμο για τη διευκόλυνση των λουομένων (αποδυτήρια και ντουζιέρες), έχουν αντικατασταθεί οι πινακίδες πληροφόρησης, ενώ έχει τοποθετηθεί και η ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης (SEATRAC) για άτομα με κινητικά προβλήματα.

 

“Αλλάζουμε ουσιαστικά την εικόνα του παραλιακού μετώπου της Νέας Χώρας, αναβαθμίζοντας συνολικά την περιοχή. Τον Οκτώβριο ξεκινά η ανάπλαση της ακτής Παπανικολή, το μεγαλόπνοο έργο, που οραματιστήκαμε και σχεδιάσαμε”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής για το δυτικό μέτωπο, που αφορά την ενοποίηση της παραλίας της Ν. Χώρας με το σχεδιαζόμενο δίκτυο ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων από τον Κλαδισό έως τους Αγ. Αποστόλους. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Βάμβουκας, στην παρούσα φάση ξεκινά η διαδικασία των απαλλοτριώσεων των ενδιάμεσων κτισμάτων.

 

Ακολούθησε συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων της Ν. Χώρας, με τους οποίους είχε τη δυνατότητα να συζητήσει εκτενώς τόσο τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την περιοχή, όσο και τα ζητήματα, που τους απασχολούν. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

 

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Χανίων, με παραλιακό μέτωπο, μήκους περίπου 60 χιλιομέτρων, βραβεύτηκαν με τη “Γαλάζια Σημαία” δώδεκα παραλίες. Οι παραλίες αυτές είναι οι εξής: Σταλός, Άγιοι Απόστολοι 1, Άγιοι Απόστολοι 2, Χρυσή Ακτή, Αγία Μαρίνα 1, Αγία Μαρίνα 2, Καλαμάκι, Μαράθι, Σταυρός, Άγιος Ονούφριος, Καλαθάς, Νέα Χώρα. 

photo

photo

photo