Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

26/9/2017, Δήλωση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, σχετικά με την κατανομή των ωρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου

26.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

“Υπέγραψα το πρόγραμμα για την κατανομή των ωρών στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και στα κλειστά γυμναστήρια των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας, μεταξύ των δεκαπέντε (15) αθλητικών Σωματείων, που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Χανίων και καλλιεργούν τα αθλήματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης, έχοντας ως γνώμονα την πρωτόγνωρη για τον Δήμο Χανίων διαδικασία εφαρμογής κανόνων και αντικειμενικών κριτηρίων, που έθεσε η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, της οποίας προεδρεύει ο κ. Μανώλης Αδοντάκης.

Το σύνολο των αθλητικών Σωματείων πλην ενός εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα, που προέκυψε από τη θέσπιση για πρώτη φορά αντικειμενικών κριτηρίων.

Το Σωματείο “Α.Ο. ΚΥΔΩΝ” εξέφρασε τις αντιρρήσεις του όχι ως προς τη θέσπιση ίδιων κανόνων για όλους, αλλά για το αποτέλεσμα, που το αφορούσε για το οποίο όμως δεν έχει ευθύνες ούτε ο Πρόεδρος ούτε τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού ούτε η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

Αιτία ήταν κυρίως η ελλιπής εκπροσώπηση του Σωματείου κατά τη διαδικασία κατανομής των ωρών, μετά την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων, με αποτέλεσμα ενώ ο εκπρόσωπος του Σωματείου “Α.Ο. ΚΥΔΩΝ” είχε αρχικά συμφωνήσει και συνυπογράψει μαζί με τα υπόλοιπα Σωματεία για την κατανομή, να ζητηθεί εκ των υστέρων να αυξηθούν οι ώρες για το Σωματείο “Α.Ο. ΚΥΔΩΝ”.

Ως αρμόδιος για την τελική απόφαση σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο, τα μέλη της Επιτροπής και το Τμήμα Αθλητισμού, συνεργάστηκα με τον Πρόεδρο του Σωματείου, κ. Σάκη Κουβάτσο, σε πνεύμα καλής διάθεσης και δικαιοσύνης για να βρεθεί η βέλτιστη λύση για το Σωματείο, που όμως δεν θα ανέτρεπε τις αποφάσεις της Επιτροπής, που έτυχαν γενικής αποδοχής από τα υπόλοιπα Σωματεία.

Η λύση βρέθηκε και θεωρώ ότι είναι δίκαιη και ισορροπημένη, αποδεικνύοντας ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει όλους το ίδιο, παρά τα αντίθετα, που λέχθηκαν και διακινήθηκαν, μέσω κυρίως διαδικτύου.

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω για τη συμβολή τους στην επιτυχή διαδικασία τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Μανώλη Αδοντάκη, ο οποίος παρά τις απαράδεκτες και άδικες προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε, επέδειξε ανωτερότητα, που αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού και την Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού, καθώς και τα Σωματεία εκείνα, που αποδέχτηκαν κάποιες μικρές αλλαγές”.

photo