Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

19/12/2017, Ειδική παρουσίαση Β1΄ Σταδίου μελετών Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Χανίων

19.12.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 13:46

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 19/12/2017, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, ειδική παρουσίαση του Β1΄ Σταδίου των μελετών του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Χανίων, σε συνέχεια της παρουσίασης, που ξεκίνησε χθες στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Στο πλαίσιο της παρουσίασης από τους μελετητές Δήμαρχοι των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, που συνενώθηκαν με το Δήμο Χανίων, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει: “Πρόκειται για μια σημαντική διαδικασία διαλόγου με τους Δημάρχους των πρώην Καποδιστριακών Δήμων και τους επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς είναι πολύ χρήσιμο να ακούμε παρατηρήσεις και προτάσεις επί της ενιαίας πλέον διαδικασίας εκπόνησης του Γ.Π.Σ., που αφορά όλο τον Δήμο Χανίων.

 

Μετά από τόσα χρόνια καθυστερήσεων, η παρούσα δημοτική αρχή προωθεί την τελική πλέον φάση του Γ.Π.Σ, δείχνοντας την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο για το Δήμο Χανίων, χωρίς να υπολογίζει το όποιο πολιτικό κόστος προκύψει.

 

Καλώ όλους τους συνδημότες μας και τους φορείς να ενημερωθούν για τις προτάσεις του Γ.Π.Σ. και μέσα στο προβλεπόμενο δίμηνο διαβούλευσης να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους. Μάλιστα, πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι μετά την έγκριση του Γ.Π.Σ. είναι πολύ δύσκολη η αναθεώρησή του σε σύντομο χρόνο.

 

Εργαζόμαστε και προβλέπουμε για το μέλλον. Το όφελος, που θα προκύψει, είναι η εξασφάλιση της κάλυψης κοινωφελών υποδομών για τις μελλοντικές ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας, ώστε οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν ταυτόχρονα πώς μπορούν να αξιοποιήσουν και να εξασφαλίσουν την περιουσία τους”.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία του Β1΄ Σταδίου των μελετών (κείμενα και χάρτες) είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή, στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων, στην ενότητα “Προκηρύξεις – Διαβουλεύσεις” http://www.chania.gr/katoikoi/contests-proclamation/meletes11122017.html και στην ιστοσελίδα, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της διαβούλευσης στο σύνδεσμο www.gps-chania.gr. Τυχόν σχόλια ή παρατηρήσεις μπορούν να κατατεθούν εγγράφως στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου Χανίων, Κυδωνίας 29, (fax: 28210-93300) ή/και ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού ιστότοπου www.gps-chania.gr, μέχρι τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2018.

photo

photo

photo

photo