Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

24/5/2017, Ο Δήμος Χανίων & ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας στην πανευρωπαϊκή γιορτή “Αγαπώ την Αγορά μου - Love Your Local Market”: Στις 26 & 27 Μαΐου

24.05.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 08:05

 

Η πανευρωπαϊκή γιορτή τοπικών αγορών, “Αγαπώ την Αγορά μου - Love Your Local Market”, που είναι αφιερωμένη στη σημασία των τοπικών αγορών και διοργανώνεται από το Δήμο Χανίων και τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας για να τιμηθεί το κοινό, που τις στηρίζει, πραγματοποιείται και στα Χανιά την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, με επίκεντρο των εκδηλώσεων την εμπορική οδό Μουσούρων, τη Δημοτική Αγορά και την οδό Δασκαλογιάννη – Νταλιάνη με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, των Συλλόγων Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, Εστίασης Ν. Χανίων και την αρωγή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων και της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, από τους διοργανωτές, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, στον εν λόγω εορτασμό συμμετέχουν φέτος 19 χώρες και περισσότερες από 3.000 τοπικές αγορές, ενώ η καμπάνια επικεντρώνεται στη νέα γενιά, επιλέγοντας ως σύνθημα “Markets for the new generation” “Αγορές για την νέα γενιά”.

Στους στόχους της δημοτικής μας αρχής περιλαμβάνεται η “ένωση” των μικρών και μεγάλων τοπικών αγορών, καταναλωτών και Κοινοτήτων /Δήμων, ώστε να δυναμώσει η χονδρική και λιανική αγορά με την βοήθεια της αναγνωρισιμότητας, που θα δοθεί από τις Τοπικές Αγορές και να δειγματιστούν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης,  Ευτύχιος Κονταξάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος εορτασμός αποτελεί ευκαιρία για ανθρώπους όλων των ηλικιών να γιορτάσουν τις τοπικές αγορές των πόλεων τους και να προβληθούν τα τοπικά μουσικά σχήματα. “ Η συνέργεια είναι σημαντική για να γίνει η θεωρία πράξη”, κατέληξε στην τοποθέτηση της η κα. Περράκη.

Κεράσματα με θαλασσινούς μεζέδες από την Ιχθυόσκαλα Χανίων θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν οι παρευρισκόμενοι το Σάββατο το πρωί, όπως γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο της Ιχθυόσκαλας Χανίων, Νικόλαο Γιατράκη, ο οποίος τόνισε: “Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας υποστηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους” .

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων, Άννα Σαματά, συμπλήρωσε, “Συμμετέχουμε για πρώτη φορά σ' αυτή τη γιορτή και γενικά είμαστε εδώ να στηρίζουμε κάθε θετική προσπάθεια, που γίνεται από το Δήμο μας”.

Κάλεσμα για συμμετοχή των Χανιωτών και των επισκεπτών της πόλης μας στις εκδηλώσεις του διημέρου απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, Παντελής Ψεγιαννάκης, προκειμένου, όπως επεσήμανε, να στηριχθεί η Δημοτική Αγορά και να αναδειχθούν τα ποιοτικά της προϊόντα.

            Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Νίκος Βουρλάκης, επισήμανε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, με χορηγία των μελών του θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους στο πάρτι της οδού Χάληδων τοπικά ποτά και χυμούς. 

 

Για την καλύτερη οργάνωση του παιχνιδιού “Κυνήγι Κρυμμένων Τοπικών Γεύσεων” τα παιδιά θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Παρασκευή 26 Μαΐου από τις 08.00 έως τις 15.00 στο Γραφείο Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας του Δήμου Χανίων, τηλ. επικοιν. 2821341613. Τις υπόλοιπες ώρες και μέχρι το Σάββατο το πρωί οι συμμετοχές θα δηλώνονται στο κινητό τηλέφωνο: 6978777186.

photo

photo

photo

photo