Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

9/6/2017, Συνεργασία Δήμου Χανίων με Πανεπιστήμιο Κολοράντο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος

09.06.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 10:06

 

Σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Αστικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Κολοράντο βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο του θερινού εργαστηρίου, που πραγματοποιούν μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές του συγκεκριμένου Τμήματος στη Μεσόγειο, με σταθμούς τους: την Αθήνα, τη Μύκονο, τη Νάξο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Στόχος του προγράμματος είναι να μελετηθεί σε επίπεδο αστικού σχεδιασμού η οικιστική ανάπτυξη των πόλεων, με άξονα τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό οι φοιτητές επισκέφθηκαν πρόσφατα το ιστορικό Φρούριο Ιτζεδίν, στο οποίο και επικεντρώθηκε η έρευνα τους, εστιάζοντας σε προτεινόμενες χρήσεις τόσο για το Φρούριο όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Σε συνάντηση μάλιστα, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, τα μέλη της ξένης αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, για την προτεραιότητα, που δίνει η δημοτική αρχή στην ανάγκη ανάδειξης και αξιοποίησης του Φρουρίου. Όπως επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας η αξιοποίηση δεν θα πρέπει να είναι στενά τουριστική αλλά θα πρέπει να επικεντρώνεται στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου αλλά και του κάστρου. “Επιδιώκουμε  την αξιοποίηση του κάστρου με έμφαση στη σύνδεση του με το Φρούριο Κούλε της Απτέρας και τη νησίδα της Σούδας, που βρίσκονται στην ίδια περιοχή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απτέρων, Γιάννης Μιχελιουδάκης.  

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 13/6/2017, στις 19.30, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα παρουσιαστούν τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της εργασίας των φοιτητών.

 

INTZEDIN studio Flyer

photo

photo