Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

17/02/2017, Εθιμοτυπική επίσκεψη του Καναδού Πρέσβη, Κ. Μόριλ, στον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

17.02.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:02

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 17/2/2017, ο Πρέσβης του Καναδά στη χώρα μας, Κιθ Μόριλ. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, καθώς και η υπεύθυνη Πολιτικών και Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας του Καναδά, Ζωή Δελήμπαση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνο-καναδικές σχέσεις, οι οποίες βασίζονται σε μακρά παράδοση φιλίας και συνεργασίας και αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς, ενώ επισημάνθηκε και η αξιόλογη και πολύπλευρη παρουσία της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά.

Ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα, που διαθέτουν τα Χανιά ως τουριστικός προορισμός, ενώ ο Καναδός Πρέσβης παρουσίασε το ενδιαφέρον των επενδυτών της χώρας του στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού. Επίσης, όπως γνωστοποίησε ο κ. Μόριλ το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε πρόσφατα την εμπορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καναδά (CETA), που αναμένεται να ενισχύσει το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών και τις επενδυτικές ροές μεταξύ των δυο πλευρών.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρατήρησε ότι επί της οδού Βενιζέλου το ξύλινο σπίτι, όπου βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ, αποτελεί δωρεά Καναδών στο ελληνικό κράτος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και εκδόσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

photo

photo

photo