Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

20/12/2017, Καθαρισμός βυθού στο λιμανάκι των Αγ. Αποστόλων: Από τον Δήμο Χανίων & τον Σύλλογο “Φίλοι του Βυθού”

20.12.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 05:12

Σε μια πρώτη προσπάθεια αποκατάστασης του βυθού στο κεντρικό λιμανάκι των Αγ. Αποστόλων και απομάκρυνσης των υλικών, που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο έπειτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 26ης Οκτωβρίου, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 20/12/2017, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χανίων “Φίλοι του Βυθού”.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στη βορεινή παραλία των Αγίων Αποστόλων στο πλαίσιο της δράσης, που διοργανώσαμε σε συνεργασία με τους Φίλους του Βυθού, προκειμένου να καθαρίσουμε τον βυθό, απομακρύνοντας μέρος των αντικειμένων, που παρασύρθηκαν, έπειτα από τις πρόσφατες πλημμύρες”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Έχουμε ένα πρώτο αποτέλεσμα, προφανώς υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν είναι δυνατόν να απομακρύνουμε το σύνολο των αντικειμένων, όμως η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ώστε να αποδώσουμε τις παραλίες μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, Χάρη Καραβαράκη, και τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι του Βυθού” για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του, καθώς και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για την κινητοποίηση.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Χανίων, οι Υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, που προκλήθηκαν, με τα περιορισμένα μέσα, που διαθέτουν, χωρίς να περιλαμβάνεται στη δικαιοδοσία τους η αποκατάσταση των παραλιών. “Βλέποντας την αδυναμία των άλλων Υπηρεσιών να παρέμβουν, αναλαμβάνουμε έστω και με τη δική τους προφορική προτροπή. Αυτή η προσπάθεια θα έχει συνέχεια, ενώ παράλληλα είμαστε ανοικτοί και δεκτικοί αν κάνουμε κάποιο λάθος να το διορθώσουμε”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι του Βυθού”, Χάρης Καραβαράκης, τόνισε ότι τα μέλη του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων για μια πρώτη παρέμβαση, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί και με άλλους καθαρισμούς κατά την άνοιξη. “Τα υλικά, που συγκεντρώθηκαν ήταν πολλά, γι΄ αυτό και όσοι θέλουν να μας βοηθήσουν στους επόμενους καθαρισμούς είναι ευπρόσδεκτοι”, τόνισε ο κ. Καραβαράκης.

p1

p2

p4

p4