Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

28/8/2017, Ξεκίνησε η λειτουργία του “Κέντρου Κοινότητας” & του Παραρτήματος Ρομά στον Δήμο Χανίων

28.08.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 12:33

“Ο Δήμος Χανίων σε αυτές τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, που διανύει η χώρα μας, προσθέτει στο δυναμικό της Κοινωνικής του Υπηρεσίας δύο ακόμη δομές, που θα στηρίξουν σημαντικά πολλούς συνδημότες μας. Πρόκειται για το “Κέντρο Κοινότητας” και το παράρτημα Ρομά, μία νέα δράση με καινοτόμα χαρακτηριστικά, που λειτουργεί από τις 7/8/2017 και προσφέρει ήδη στους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 28/8/2017, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων αναφορικά με την έναρξη του “Κέντρου Κοινότητας” με παράρτημα Ρομά υπό την εποπτεία της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων.

Οι νέες δομές αλληλεγγύης εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 5: «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας στην Κρήτη». Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε η κα. Αλιφιεράκη στόχος του “Κέντρου Κοινότητας” είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή – ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τη διασύνδεση των πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες, που υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή παρέμβασης και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών – βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 

Από την πλευρά της η Δ/ντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Αθηνά Πετράκη, επεσήμανε ότι οι νέες δομές αλληλεγγύης επικεντρώνονται στη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η χρηματοδότηση των δομών προσεγγίζει τα 514.000 ευρώ, ενώ το προσωπικό, που θα στελεχώσει το “Κέντρο Κοινότητας” και το παράρτημα Ρομά, αφορά σε εννέα ειδικότητες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος, Ειδικό Παιδαγωγός, Διαμεσολαβήτρια, Νοσηλευτής, Επόπτης Υγείας.

Σημειώνεται ότι το “Κέντρο Κοινότητας” του Δήμου Χανίων στεγάζεται σε ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Χανίων, που βρίσκεται επί της οδού Κυδωνίας 29, ενώ το παράρτημα Ρομά του “Κέντρου Κοινότητας” στεγάζεται στο παλαιό Δημαρχείο Σούδας.

photo