Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

14/6/2017, Ενίσχυση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης: Από τον Δήμο Χανίων

14.06.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 01:06

 

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες κοινωνικοοικονομικά ευπαθών συνανθρώπων μας, στηρίζοντας με κάθε μέσο τις ανάγκες, που προκύπτουν, και βοηθώντας όποιον χρειάζεται τη συνδρομή μας. Είναι υποχρέωσή και καθήκον μας, άλλωστε, να συνεχίσουμε χωρίς να επαναπαυόμαστε, ώστε να αυξάνονται οι δράσεις αλληλεγγύης στον Δήμο μας”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 14/6/2017, η Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου, για τη γνωστοποίηση των δράσεων κοινωνικού περιεχομένου του Δήμου.

 

Ειδικότερα, οι δράσεις κοινωνικής πολιτικής, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και άλλων δομών του Δήμου, περιλαμβάνουν:

  • Βραδιά Αλληλεγγύης: “Στου δειλινού τα χρώματα με μια αγκαλιά τραγούδια”

Μουσική σύναξη από τους Ελευθερία Κοκοτσάκη στο τραγούδι και Δημήτρη Ντρουμπογιάννη στο πιάνο, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 20:00, στον αύλειο χώρο της Βίλας Κούνδουρου. Κατά την προσέλευση στην εκδήλωση θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

photo

  • Συνεργασία Δήμου Χανίων με την Ένωση “Μαζί για το Παιδί” για τη δωρεάν διανομή παπουτσιών για παιδιά.

Η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την Ένωση “Μαζί για το Παιδί” υλοποιούν δράση δωρεάν προσφοράς παιδικών παπουτσιών την Παρασκευή 23 Ιουνίου, από τις 10.00 έως τις 14.00, στο Δημαρχείο Χανίων, Κυδωνίας 29. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα έχουν τη δυνατότητα παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και από το Καταφύγιο αστέγων του Δήμου να προμηθευτούν δωρεάν παπούτσια της εταιρείας ΤΟΜS.

  • ΜΑΘΑΙΝΩ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ – ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το Ε.ΣΥ.Ν, το ΚΕΘΕΑ, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, τον ΟΚΑΝΑ:

 

α. ΚΥΡΙΑΚΗ 25/6, στις 18:30: Ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο «Μοναχής Ελιάς» από τον Σύλλογο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών «Wembley», (διοργάνωση ΕΣΥΝ)

β. ΔΕΥΤΕΡΑ 26/6: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

10:00- 13:00: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ & ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

20:00: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ με δάδες από το ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ έως τον Προμαχώνα ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΤΟΡΕ με τη συμμετοχή του Ερυθρού Σταυρού, του Συλλόγου Αιμοδοτών, του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών και πολιτών.

21:00, Γιαλί Τζαμισί: εκδήλωση από το ΕΣΥΝ με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και χορό από κρητικό συγκρότημα.

21:30: “ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ”: Θεατρικό Δρώμενο από μέλη, εθελοντές και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ στον Προμαχώνα ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΤΟΡΕ

 

γ. ΤΡΙΤΗ 27/6, 10:00-13:00: Στην πλατεία 1866 σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου το Πρόγραμμα Αυτοβοήθειας θα ενημερώνει για ιατρικά ζητήματα και κυρίως για θέματα ηπατίτιδας Β & C. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ιατρικές εξετάσεις, κατόπιν ραντεβού στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου.

photo

  • Συνάντηση Φιλαρμονικών Χανίων, στις 2/7/2017, στις 20:30, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. συνδιοργανώνουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, όπου ο πολιτισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ηχήσουν οι νότες της αγάπης για το συνάνθρωπο.

Συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, η Μουσική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η 5ης ΤΑΞΠΖ (V Μεραρχία Κρητών) και οι ερμηνεύτριες Ελευθερία Κοκοτσάκη και Ελένη Βαδουλάκη.

Αντί εισιτηρίου προαιρετικά θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής φροντίδας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

photo

  • «Εγώ είμαι εσύ, εσύ είσαι εγώ», 23/6 – 25/6/2017, έκθεση φωτογραφίας στο Γιαλί Τζαμισί από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.

Στόχος της έκθεσης, που περιλαμβάνει πορτρέτα γυναικών από την πόλη των Χανίων, αναγνωρισμένων για τις επαγγελματικές και κοινωνικές τους δραστηριότητες, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το φαινόμενο της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Ώρες λειτουργίας έκθεσης από τις 11.00 έως τις 14.00 και από τις18.00 έως τις 22.00.

photo

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε η κα. Αλιφιεράκη ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Η προξενήτρα”, με πρωταγωνιστές μέλη από τα ΚΑΠΗ Σούδας και Παχιανών. Οι παραστάσεις θα δοθούν την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο 1 Ιουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στις 20.30, για το ΚΗΦΑΜΕΑ και το ΚΗΦΑΠ “Η Μεγαλόχαρη”. Τη σκηνοθεσία των παραστάσεων έχει επιμεληθεί η Στέλλα Αγιασμενάκη.

 

Στο μεταξύ, με την ολοκλήρωση του σχολικού έτους θα ξεκινήσει η διαδικασία των εγγραφών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου. Τέλος, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων θα διανέμει ενημερωτικό φυλλάδιο, με πληροφορίες για τα ζητήματα της χρήσης αλκοόλ από νέους ανθρώπους. 

photo