Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

1/2/2017, Υπογραφή σύμβασης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) & προώθηση της μελέτης του Κουμ – Καπί: Από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

01.02.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 18:31

Υπεγράφη την Τετάρτη 1/2/2017, στην Αθήνα από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, η σύμβαση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Χανίων, ύψους 105.000 ευρώ, με την οποία χρηματοδοτείται μελέτη, η οποία θα προτείνει λύσεις σε ζητήματα αστικής κινητικότητας, όπως τη βελτίωση της μετακίνησης των πεζών, την ενίσχυση της μετακίνησης με ποδήλατο και δημόσιες συγκοινωνίες, κ.α.

Σε δήλωση του ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει: “Έχει αλλάξει πλέον ο τρόπος, που αντιμετωπίζουμε την κινητικότητα στην πόλη, όπως έχει γίνει εδώ και χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επομένως έφτασε η στιγμή να εφαρμόσουμε και εμείς αυτή την πρακτική. Στόχος μας είναι να προάγουμε την κίνηση των πεζών, των ΑμεΑ, τις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης με ποδήλατο, τις δημόσιες συγκοινωνίες, κάνοντας την πόλη μας περισσότερο φιλική προς τους πολίτες της».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε με τη Διεύθυνση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την έγκριση και την παραλαβή της μελέτης για το Κουμ Καπί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, ώστε «ν΄ανοίξει ο δρόμος» για την ανάπλαση της περιοχής.

Ο κ. Βάμβουκας είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τη μεγάλη σπουδαιότητα, που αποδίδεται στη συνέχιση της διαδικασίας, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπλαση και η ανάπτυξη της περιοχής αλλά και να αντιμετωπιστούν ζητήματα, όπως οι σπηλαιώσεις.

p1