Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

03/04/2017, Υποδοχή πρώτων επιβατών κρουαζιέρας για το 2017: Από τον Δήμο Χανίων

03.04.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

 

Με παραδοσιακούς χορούς και κρητικά κεράσματα υποδέχτηκαν τα Χανιά τους πρώτους επιβάτες κρουαζιέρας για το 2017.

Η πρεμιέρα για τον τουρισμό κρουαζιέρας στα Χανιά για το 2017 έγινε με δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Σούδας, το πολυτελές Pacific Princess της εταιρείας Princess Cruises και το Thomson Celebration της εταιρείας Thomson Cruises.

Το κρουαζιερόπλοιο Pacific Princess με 604 επιβάτες, κατέφθασε στις 8:00 στο λιμάνι της Σούδας, προερχόμενο από τη Ρόδο και αναχώρησε στις 17:00 με προορισμό τη Ζάκυνθο.

Το κρουαζιερόπλοιο Thomson Celebration με 1.164 επιβάτες κατέφθασε στις 9:00 στο λιμάνι της Σούδας προερχόμενο από την Άκαμπα της Ιορδανίας και αναχώρησε στις 18:00 με προορισμό τη Βαλέτα της Μάλτας.

Επισημαίνεται ότι η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Pacific Princess στα Χανιά αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κρουαζιέρας (world cruise), που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία Princess Cruises με μεγάλη επιτυχία, όπου για 4 σχεδόν μήνες (112 μέρες) οι επιβάτες του κάνουν το γύρο του κόσμου επισκεπτόμενοι τις 5 ηπείρους και τις 7 θάλασσες.

Όλα τα λιμάνια, που εντάσσονται στο πρόγραμμα της συγκεκριμένης κρουαζιέρας είναι επιλεγμένα και αντιπροσωπευτικά της ευρύτερης περιοχής, όπως στην περίπτωση αυτή της Ν.Α. Μεσογείου και της Ελλάδας. Τα λιμάνια που έχουν συμπεριληφθεί από τη χώρα μας είναι μόνο τα Χανιά, η Ρόδος και η Ζάκυνθος, γεγονός πολύ σημαντικό για τον τόπο μας.

Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία Princess Cruises επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα Χανιά τον Απρίλιο του 2016, πάλι με το πλοίο Pacific Princess ως μέρος της παγκόσμιας κρουαζιέρας, ενώ για το 2017 πλοία της εταιρείας θα επισκεφθούν τα Χανιά ακόμα 4 φορές.

photo

photo

photo

 

photo

photo

photo

photo