Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

31/01/2017, Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, προς Κεντρικό Λιμεναρχείο & Τμήμα Τροχαίας Χανίων για κυκλοφορία & στάθμευση σε Πλατεία Συντριβανίου & Ενετικό Λιμάνι

31.01.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 01:01

 

Σχετικά με το ζήτημα, που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με την παράνομη στάθμευση οχημάτων στην Πλατεία Συντριβανίου στην Παλιά Πόλη των Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, απέστειλε επιστολή προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο και το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, στην οποία διευκρινίζει το καθεστώς, που ισχύει και τις ζώνες, που πρέπει να αστυνομεύει το κάθε Σώμα, ζητώντας τους παράλληλα τη διενέργεια καθημερινών ελέγχων για την τήρηση της νομιμότητας στην Πλατεία Συντριβανίου και στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

 

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει ότι η Πλατεία Συντριβανίου βρίσκεται εκτός της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Ενετικού Λιμένα Χανίων και ως εκ τούτου η αστυνόμευσή της είναι αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ με σχετικές αποφάσεις, που βρίσκονται σε ισχύ, απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων τόσο στην Πλατεία Συντριβανίου, όσο και στον Ενετικό Λιμένα Χανίων στο τμήμα από το Φρούριο του Φιρκά μέχρι το Κ.Α.Μ., εκτός από τις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων (8:00-11:00).

 

Όσον αφορά το Ανατολικό Τμήμα του Ενετικού Λιμένα Χανίων από το Κ.Α.Μ. (Πλατεία Κατεχάκη) μέχρι την οδό Δευκαλίωνος, μετά από την πρόσφατη απόφαση του Σ.Τ.Ε., που ακύρωσε σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για τυπικούς λόγους, ο κ. Βάμβουκας τονίζει στην επιστολή του ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες, που απαιτούνται για τη λήψη και έγκριση νέας απόφασης, η οποία θα απαγορεύει εκ νέου την κυκλοφορία και στάθμευση και στο ανατολικό τμήμα του Ενετικού Λιμένα, πλην των ωρών τροφοδοσίας των καταστημάτων. Στο μεταξύ, η στάθμευση οχημάτων στην Πλατεία Κατεχάκη επιτρέπεται μόνο στις καθορισμένες από το Δήμο Χανίων θέσεις. 

photo