Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

14/7/2017, Οι αυθαίρετες κατασκευές στη χερσαία ζώνη του Ενετικού Λιμένα στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Χανίων με το νέο λιμενάρχη

14.07.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:07

 

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας και ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Βλαχάκης είχαν συνάντηση γνωριμίας σήμερα το πρωί 14/07/2017, με τον Λιμενάρχη Χανίων κ. Αναστάσιο Ζαΐμη και τον υπολιμενάρχη κ. Μανώλη Βαλυράκη.

 

Μεταξύ άλλων ο κος Λιμενάρχης ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την εύρυθμη λειτουργία του Ενετικού Λιμένα αλλά και την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών στη χερσαία λιμενική ζώνη.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε:

 

«Όπως επανειλημμένα έχουμε πει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για το 2017, εφόσον υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές, δεν νομιμοποιείται να παραχωρήσει καμία άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου στη λιμενική ζώνη, διότι ο νόμος το απαγορεύει.

 

Μετά το πέρας της φετινής θερινής περιόδου αυτές θα απομακρυνθούν άμεσα ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα, να ευπρεπιστεί η αισθητική του σημαντικού αυτού μνημείου και να περιοριστεί η υπερβολική, κατάληψη δημόσιου χώρου.

 

Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Αρχή έχει επεξεργαστεί από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, εναλλακτικό σχέδιο παραχώρησης 4.600 τμ. το οποίο αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στην εγκεκριμένη μελέτη που παραχωρεί 2.600 τμ. και την υφιστάμενη αυθαίρετη κατάληψη που ξεπερνάει τα 6.000 τμ.

 

Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι η τήρηση κανόνων που θα εξασφαλίζουν την λειτουργικότητα και θα προστατεύουν την αισθητική στον Ενετικό Λιμένα, ενισχύει την επιχειρηματικότητα και σέβεται τα δικαιώματα των δημοτών και επισκεπτών που είναι και οι χρήστες του δημόσιου χώρου.

 

Ο Δήμος Χανίων έχει αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και η πολιτεία οφείλει να στηρίξει αυτές τις αποφάσεις ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση του Ενετικού Λιμένα κάτι που η τοπική κοινωνία αποδέχεται και αναμένει να πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια».

photo