Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

16/03/2017, Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 17 & 18 Μαρτίου

16.03.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 12:03

 

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Δήμος Χανίων – Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας και με την υποστήριξη της ELPEN προσφέρουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες, που το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Χανίων αύριο, Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, ώστε να βοηθηθούν οι γυναίκες, που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.

Ο Δήμος Χανίων στον τομέα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής στέκεται πάντα αρωγός σε δράσεις, που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, την προαγωγή της υγείας και τη στήριξη της γυναίκας, που βιώνει οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες”, τόνισε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17/3/2017, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Όπως γνωστοποίησε η κα. Αλιφιεράκη η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις γυναίκες των Χανίων είναι μεγάλη και “καταδεικνύει την ανάγκη να εκφράσουμε την επιθυμία η δράση αυτή να επαναληφθεί σύντομα”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Χανίων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, γιατρός, Κώστας Αρχοντάκης, τόνισε ότι συστήνεται η μαστογραφία να γίνεται κάθε χρόνο σε όλες τις γυναίκες, ηλικίας από 40 έως 70 ετών. “Κάθε χρόνο παρουσιάζονται περίπου 5.000 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα”, επεσήμανε ο κ. Αρχοντάκης, προσθέτοντας ότι με τη μαστογραφία μπορεί να αποκαλυφθεί η ύπαρξη ενός καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, επιτρέποντας έτσι την ταχεία πρόληψη της νόσου και την επιβίωση της ασθενούς.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας – Διοικητική Υπηρεσία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων έως και αύριο 17 Μαρτίου, καθημερινά 9 – 12 και στην τηλεφωνική γραμμή 28213 – 41692 για να κλείσουν ραντεβού.

Σημειώνεται ότι τις ημέρες της δράσης στο Δημαρχείο Χανίων θα διανέμεται στις γυναίκες έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με την υποστήριξη των θυμάτων έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας.

photo