Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

17/5/2017, Εθιμοτυπική επίσκεψη Πρέσβη Μεξικού, D. Hernandez Joseph, στον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

17.05.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 09:05

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 17/5/2017, στον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, ο Πρέσβης του Μεξικού, Daniel Hernandez Joseph, συνοδευόμενος από τον καπετάνιο του σκάφους ARM “CUAUHTEMOC” (BE-01) του Υπουργείου Ναυτιλίας του Μεξικού, που βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας, Rafael Antonio Lagones Aiteaqa.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία και της Αντιδημάρχου αρμόδιας για θέματα Τουρισμού, Ελευθερίας Αλιφιεράκη, έγινε συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Μεξικού, που βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, παρά τη γεωγραφική απόσταση των δύο χωρών, καθώς και για το γεγονός ότι στο Μεξικό διαβιούν περίπου 1500 οικογένειες ελληνικής καταγωγής, οργανωμένες σε ελληνικά σωματεία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε γίνει υποδοχή του τρικάταρτου ιστιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού και του πληρώματος του από τη Φιλαρμονική του Δήμου μας με τους μαθητές της από το Μουσικό Εργαστήρι της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – ΚΑΜ, ενώ παραδοσιακούς χορούς παρουσίασε ο παραδοσιακός Σύλλογος “Ο Φάρος”, με τους μουσικούς Βασίλη Αρβελάκη στη λύρα και Αρτέμη Πεντάρη στο λαγούτο.

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo

photo