Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

12/6/2017, "είμαστε 1013": Η ΚΡΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΙΣ 30/7/2017

12.06.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:06

Δύο χρόνια μετά τον ιδιαίτερα επιτυχημένο χορό του Ζορμπά από εκατοντάδες Χανιώτες και επισκέπτες στην καρδιά του ενετικού λιμανιού των Χανίων, επανερχόμαστε και αυτή τη φορά είμαστε 1013!!!

Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο ενετικό λιμάνι Χανίων η μεγαλύτερη συνάντηση φίλων της ελληνικής μουσικής. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί συγκεντρώνονται και τραγουδάνε για πρώτη φορά μαζί ένα σύντομο πρόγραμμα διάρκειας 30’, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και με τα πλέον αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Δημιουργούμε έτσι μια μοναδική μουσική εμπειρία, μια ανάμνηση ζωής που εκπέμπει δύναμη, πολιτισμό και αισιοδοξία.

Στην εκδήλωση καλούνται σε πρώτη φάση να συμμετέχουν όλες οι μουσικές ομάδες και σύνολα της Κρήτης: χορωδίες (επαγγελματικές, ερασιτεχνικές, σχολικές), βυζαντινοί χοροί, σύνολα παραδοσιακής μουσικής, μικρά ή μεγάλα μουσικά σύνολα, καθηγητές μουσικής με ομάδες μαθητών τους, ωδεία και μουσικές σχολές, σωματεία ή κοινωνικοί φορείς με καλλιτεχνική δράση, κ.α.

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό μελών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ενσωματωθούν στις μουσικές ομάδες φίλοι ή συγγενείς των μελών αυξάνοντας έτσι την παρουσία της ομάδας στην εκδήλωση.

Οι πρώτες ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη έτσι ώστε να συνδιαμορφώσουν το τελικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια θα λάβουν όλοι τα κείμενα και τις παρτιτούρες των τραγουδιών που θα επιλέξει η οργανωτική επιτροπή. Η προετοιμασία του κάθε συνόλου γίνεται με ευθύνη του καλλιτεχνικού υπευθύνου του.

Οι δηλώσεις ομαδικής συμμετοχής βρίσκονται ήδη στην ιστοσελίδα www.eimaste1013.gr. Από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές και ατομικές συμμετοχές, για περιορισμένο όμως αριθμό. Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση. Η συμμετοχή όλων στην εκδήλωση είναι απολύτως δωρεάν.

Στο χώρο της εκδήλωσης δεν θα υπάρξουν θέσεις κοινού. Ως εκ τούτου η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε όσους έχουν δηλώσει ομαδική ή ατομική συμμετοχή.

Η εκδήλωση «είμαστε 1013» εντάσσεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2017, διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.


Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.eimaste1013.gr


ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ… ΕΙΜΑΣΤΕ 1013

p1