Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

29/5/2017, Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, για την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη

29.05.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 04:05

«Έφυγε από τη ζωή ένα άξιο τέκνο των Χανίων, της Κρήτης, της πατρίδας μας.

Έφυγε ένας μεγάλος πολιτικός ηγέτης, που σφράγισε τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας, ιδιαίτερα κατά το β΄ ήμισυ του 20ου αιώνα, εκλεγόμενος για πρώτη φορά Βουλευτής Χανίων ήδη από τις βουλευτικές εκλογές του 1946, επί σειρά ετών Υπουργός σε πολλές μεταπολεμικές κυβερνήσεις, επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην Πρωθυπουργός της χώρας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο με τη στάση και τις αποφάσεις του σε κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας, ως ένας εκ των πρωταγωνιστών.

Πολιτικός, που δεν δίσταζε να λέει αυτό που πραγματικά πίστευε, κάτι το οποίο παραδέχονται τόσο οι φίλοι όσο και οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Υπήρξε δε υποστηρικτής της Εθνικής Συνεννόησης, την οποία  και εφάρμοσε στην πράξη,  όποτε του δόθηκε ευκαιρία στη μακρά πολιτική του διαδρομή.

Διορατικότητα, θάρρος, κρίση, λογική, συνέπεια και ρεαλισμός, μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά ενός ευρωπαίου πολιτικού με διεθνές κύρος, που η Ιστορία θα κατατάξει στο πάνθεον των μεγάλων και άξιων πολιτικών.

Ο Δήμος και η κοινωνία των Χανίων θ΄αποδώσουν και μετά θάνατον την πρέπουσα τιμή στο ξεχωριστό αυτό μέλος τους. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».


p1