Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

12/10/2017, Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

12.10.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:10

Η υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή αποτελεί κορυφαία στιγμή για τη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής και για τον Δήμο μας, καθώς ένα έργο, που οραματιστήκαμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας και αφορά την ανάπλαση της σημαντικότερης παραλίας, που διαθέτει ο Δήμος μας, ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12/10/2017, στο Γραφείο του, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη.

Η παραλία της Ν. Χώρας βρίσκεται σε μια πολυάριθμη γειτονιά της πόλης μας, την επισκέπτονται ντόπιοι και ξένοι για αναψυχή, ενώ σε αυτή αναπτύσσεται έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, την ίδια στιγμή, που λόγω της κατάστασής της προκύπτουν πολλά ζητήματα, που αφορούν την προσβασιμότητα σε αυτή, κυκλοφοριακά προβλήματα, κ.α.” πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, χαρακτηρίζοντας τη μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για την ανάπλαση εξαιρετική, καθώς δίνει λύσεις σε σειρά ζητημάτων για την περιοχή. 

Όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων το έργο, ο αρχικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2.100.000 ευρώ και καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου, θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη άνοιξη. “Ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων και των επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την όχληση, που μπορεί να προκληθεί από ένα τόσο σοβαρό έργο”, υπογράμμισε ο κ. Βάμβουκας, ζητώντας παράλληλα από τον ανάδοχο του έργου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Στο μεταξύ προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής για το δυτικό μέτωπο, που αφορά την ενοποίηση της παραλίας της Ν. Χώρας με το σχεδιαζόμενο δίκτυο ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων από τον Κλαδισό έως τους Αγ. Αποστόλους. “Πρόκειται για ένα όραμα μας, που υλοποιείται σε στάδια, πολύ σημαντικό για το σύνολο του Δήμου μας”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Βάμβουκας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη μελέτη η οδός Παπανικολή θα γίνει οδός μικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτου (cycle street), ενώ στην περιοχή επέμβασης θα εκτελούνται σε διαφορετικές στάθμες οι δραστηριότητες στο επίπεδο της παραλίας και της πόλης. Μία ενδιάμεση ζώνη θα διαχωρίζει αλλά και θα συνδέει τις δύο αυτές περιοχές, με ράμπες κατάλληλων κλίσεων και για την εξυπηρέτηση ατόμων ΑμεΑ. Λίγο πριν τη συμβολή της οδού Παπανικολή με τη Μονή Γωνιάς δημιουργείται μια μικρή πλατεία, με καθιστικούς χώρους, χώρους φύτευσης, κ.α.. Στην οδό Παπανικολή διατηρείται η υπάρχουσα στάθμευση Α.ΜΕ.Α., τοποθετείται εξοπλισμός για στάθμευση ποδηλάτων (bike racks), ενώ προβλέπονται θέσεις στάθμευσης/τροφοδοσίας των επιχειρήσεων και συμπληρωματικές θέσεις για ΑΜΕΑ στις παρόδιες οδούς Πετρώφ, Σκίνερ και Χάου.


p1