Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

4/9/2017, Δ/νων Σύμβουλος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ) ο Γιάννης Κουτράκης, νέος Πρόεδρος ο Νίκος Παινεσάκης – Ανακοινώσεις Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

04.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

 

Αποχώρησε σήμερα, Δευτέρα 4/9/2017, από τη θέση του Προέδρου της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ) ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, έπειτα από δύο χρόνια σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, ορίζοντας στη συγκεκριμένη θέση τον Δημοτικό Σύμβουλο Χανίων, Νίκο Παινεσάκη. Διευθύνων Σύμβουλος, με βασική αρμοδιότητα τη διοίκηση της Επιχείρησης σε συνεργασία πάντα με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ορίστηκε ο Γιάννης Κουτράκης, ενώ στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιχείρησης τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Ανδρεάδης.

 

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βάμβουκας στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στα γραφεία της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., ο ίδιος θα παραμείνει για όσο χρονικό διάστημα κρίνει απαραίτητο στο Δ.Σ. της Επιχείρησης, “ώστε να συνδράμω, όπου χρειαστεί, το σημαντικό έργο της Επιχείρησης, με βασικό γνώμονα την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο Νομό Χανίων με όρους αειφορίας και σεβασμού προς το περιβάλλον”, όπως ανέφερε.

 

Ο κ. Βάμβουκας γνωστοποίησε ότι κατά το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίστηκαν σημαντικές παθογένειες του παρελθόντος σε μια εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων του Δήμου και όχι μόνο, διότι η λειτουργία της αφορά στο σύνολο του Νομού. Τα ζητήματα αυτά αφορούσαν μεταξύ άλλων στην πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων καλής συνεργασίας με τον Δήμο και τις Δημοτικές Υπηρεσίες και Επιχειρήσεις, στο πρωτόγνωρο νοικοκύρεμα στα οικονομικά και στην τακτοποίηση των εκκρεμών οικονομικών θεμάτων, που ταλάνιζαν την επιχείρηση, στους πλεονασματικούς ισολογισμούς. “Κατορθώσαμε με τις ενέργειές μας να επιτύχουμε απαλλαγή παρεχομένων υπηρεσιών από Φ.Π.Α. και μόνο ο Δήμος Χανίων να εξοικονομήσει 600.000 ευρώ κατ΄ έτος”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

 

Χειριζόμαστε με επιτυχία το θέμα της παραμονής της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ως ανεξάρτητου ΦΟ.Δ.Σ.Α., ολοκληρώσαμε τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο έργο της δημιουργίας νέου Χ.Υ.Τ.Α.. Καταφέραμε να προχωρήσουμε τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα 417.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος Πρόεδρος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης η δημιουργία του Χ.Υ.Τ.Α. με την κατάθεση πλήρους φακέλου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ ήδη υπάρχει και η διαβεβαίωση από πλευράς του αρμόδιου Υπουργού, κ. Σταθάκη, ότι το έργο ύψους 14 εκατ. ευρώ θα ενταχθεί αρχές φθινοπώρου.

 

Έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία μεταφοράς των Υπηρεσιών της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. από τα ενοικιαζόμενα γραφεία της οδού Γρηγορίου Ε΄ στο δημοτικό κτίριο του Βαμβακοπούλου, το οποίο επί των ημερών μας αποπερατώθηκε και θα λειτουργεί μαζί με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, με στόχο τόσο την εξοικονόμηση πόρων όσο και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό δύο Υπηρεσιών με συναφές αντικείμενο”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και τα “πράσινα σημεία”.

 

Ο κ. Βάμβουκας ολοκληρώνοντας μίλησε με θετικά λόγια για τον Γιάννη Κουτράκη και την πολύτιμη βοήθεια, που του προσέφερε κατά το προηγούμενο διάστημα για την επίτευξη των στόχων, που είχαν τεθεί, καθώς επίσης και για τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζομένους για την καλή συνεργασία, που είχαν, ευχόμενος στα νέα μέλη κάθε επιτυχία στα καθήκοντά τους.

photo