Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

4/5/2017, Υπογραφή σύμβασης για την άρση της επικινδυνότητας τμήματος του Φρουρίου της Νησίδας της Σούδας: Από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

04.05.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:05

Υπεγράφη την Πέμπτη 4/5/2017, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και την ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση του έργου “ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΝΗΣΙΔΑΣ ΣΟΥΔΑΣ”.

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η επισκευή για την άρση της επικινδυνότητας τμήματος φρουρίου στη νησίδα της Σούδας και ειδικότερα στα τμήματα εκατέρωθεν της πύλης εισόδου, την αποκατάσταση τμήματος των λίθων δόμησης και του συνδετικού κονιάματος του δυτικού τοίχου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταστεί και πάλι επισκέψιμη έπειτα από χρόνια η νησίδα της Σούδας, με τη διασφάλιση της πρόσβασης των επισκεπτών στο Ενετικό Φρούριο. “Το ζήτημα εστιάζεται σε μία πύλη κάτω από την οποία διέρχονται οι επισκέπτες και η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα ετοιμορροπίας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνει ξανά προσβάσιμη η νησίδα”, τονίζει ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή επεξεργάζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση για το οχυρωματικό σύμπλεγμα Ιτζεδίν – Κούλε – νησίδα Σούδας, το οποίο έχει μια μοναδικότητα και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο έλξης.

p1

p2