Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

04/04/2017, “ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ”: Δράσεις Οδικής Ασφάλειας για Παιδιά & Εφήβους

04.04.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 12:04

 

Διήμερο ευαισθητοποίησης στην οδική ασφάλεια και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων με τίτλο: “ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ -ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ” διοργανώνουν ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π - Συμβουλευτικός Σταθμός και Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής), το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, η Διεύθυνση Τροχαίας Χανίων, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, η Διεύθυνση Α'θμιας Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Β'θμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης ΄΄Ο Άγιος Χριστόφορος - Στηρίζω", ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών “Άγιος Ιωάννης” και η Ένωση Γονέων Χανίων.

 

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

 

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Τετάρτη 5 Απριλίου, 9:00

 

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. θα επισκεφθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Α'θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, που υλοποιούν προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Οι δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, είναι οι εξής:

  • Κίνηση με ποδήλατα και πατίνια (για τους μικρούς μαθητές) μέσα στο Πάρκο.

  • Σταθμός Αιμοδοσίας. Μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Ο Άγιος Ιωάννης” θα δώσουν πληροφορίες στα παιδιά αναφορικά με τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας.

  • Υπεύθυνοι του Τμήματος Τροχαίας Χανίων θα κατευθύνουν τα παιδιά με τα ποδήλατά τους πάνω σε τάπητα, φορώντας ειδικά γυαλιά, τα οποία δημιουργούν αλλοίωση της αντίληψης. Με τον τρόπο αυτό θα δείξουν την επήρεια του αλκοόλ στην αντιληπτική ικανότητα του οδηγού.

  • Παιχνίδι γνώσεων. Εκπαιδευτικοί θα παίξουν με τα παιδιά το παιχνίδι γνώσεων στην κυκλοφοριακή αγωγή.

  • Σκυταλοδρομία.

 

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ

Πέμπτη 6 Απριλίου, 11:30

Η Διεύθυνση Β'θμιας Εκπαίδευσης - Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση με θέμα “Οδική Ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων” στη σχολική μονάδα του 2ου ΕΠΑΛ.

Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν οι:

Αντώνιος Κρασουδάκης, Νευροχειρούργος, Επιμελητής Α' Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Νικόλαος Βλαχάκης, Διευθυντής Τμήματος Τροχαίας Χανίων

Σταύρος Πολέντας, Πρόεδρος Συλλόγου Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης ΄΄Ο Άγιος Χριστόφορος - Στηρίζω"

Δημήτριος Παντελάκης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Άγιος Ιωάννης”

photo