Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

21/6/2017, Ξεκινά το ολοήμερο αθλητικό - οικολογικό σχολείο του Δήμου Χανίων

21.06.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 01:06

 

Διευρύνεται η λειτουργία του ολοήμερου αθλητικού - οικολογικού σχολείου του Δήμου Χανίων, που αφορά παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, όπως γνωστοποίησε σήμερα, Τετάρτη 21/6/2017, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Παιδείας, Νίκος Βλαζάκης, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου.

«Δίνουμε μια ανάσα σε περίπου 800 οικογένειες του Δήμου μας, οι οποίες στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την απασχόληση των παιδιών τους» τόνισε ο κ. Βλαζάκης, γνωστοποιώντας ότι το πρόγραμμα επεκτείνεται στη Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας -Αθλητικό Κέντρο Αγ. Μαρίνας, στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου -Κλειστό Γυμναστήριο Καμπανίου, στο αθλητικό κέντρο Αμπεριάς, ενώ θα συνεχιστεί κανονικά στο Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας και στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού. “Στους στόχους δε του ολοήμερου σχολείου”, όπως επεσήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, “είναι, πέραν της δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβαλλοντολογικά, πολιτισμικά, διατροφής, κ.ά.”. “Θα καταβληθεί μάλιστα προσπάθεια, ώστε το πρόγραμμα να επεκταθεί ακόμα περισσότερο από την επόμενη θερινή περίοδο”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Βλαζάκης.

Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται στο Δημαρχείο Χανίων, ως εξής:

 • Την Πέμπτη 22/6/2017, στις 09.00: Εγγραφές για το Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού.

 • Την Παρασκευή 23/6/2017, στις 09.00: Εγγραφές για το Κλειστό στο Καμπάνι, το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, την Αμπεριά και το γήπεδο Αγ. Μαρίνας.

 

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ανωτέρω πρόγραμμα θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Βεβαίωση υγείας του παιδιού από παιδίατρο, που θα αναφέρει ότι: α) το παιδί είναι υγιές, β) έχει γίνει πλήρης εμβολιασμός

2. Αίτηση συμμετοχής (θα υπάρχει στο χώρο)

3. Δήλωση του Ν. 1599/86 (θα υπάρχει στο χώρο)

4. Την πληρωμή της περιόδου.

 

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), σε τρεις περιόδους, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων η καθεμιά:

Α. Πρώτη Περίοδος:

26 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2017

Β. Δεύτερη Περίοδος :

17 Ιουλίου 2017 έως 04 Αυγούστου 2017

Γ. Τρίτη Περίοδος :

07 Αυγούστου 2017 έως 25 Αυγούστου 2017

 

Θεματικές ενότητες προγράμματος:

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

 1. ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 2. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

 3. ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

 4. ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 5. ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ.

 6. Η/Υ

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ :

 1. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ.

 2. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

 3. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΒΟΛΕΪ.

 4. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

 5. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΙΓΝΙΩΔΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

 6. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ.