Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

20/6/2017, Τέσσερις νέες παιδικές χαρές στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου - Υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

20.06.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:06

 

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση για τη δημιουργία τεσσάρων νέων παιδικών χαρών, στο πλαίσιο του έργου: “ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ & ΟΔΩΝ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ Δ.Ε. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ”, με το οποίο προβλέπεται η αναμόρφωση, αναβάθμιση και βελτίωση κοινοχρήστων χώρων στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου.

 

Η σύμβαση του έργου ανέρχεται σε 197.509 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ αυτό εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 12 μηνών.

 

Όπως γνωστοποίησε, μάλιστα, σε συνάντηση, που είχε σήμερα, Τρίτη 20/6/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, και Δημοτικών Συμβούλων, στόχος των επεμβάσεων είναι ο σχεδιασμός εκ νέου, εντός των κοινοχρήστων χώρων των οικισμών Αρωνίου, Κορακιών, Παζινού και Αγ. Ονουφρίου παιδικών χαρών, βάσει των σύγχρονων αρχών σχεδιασμού, έτσι όπως ορίζονται από τη νομοθεσία. Παράλληλα, συζητήθηκε και η προώθηση ανάλογων έργων και σε άλλες περιοχές της Δ.Ε. Ακρωτηρίου.

 

“Έχουμε προχωρήσει σε αναβάθμιση αρκετών παιδικών χαρών, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για βελτίωση του συνόλου του δικτύου των συγκεκριμένων χώρων στον Δήμο μας, ενώ σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αναβαθμίζοντας τέσσερις κοινόχρηστους χώρους στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου. Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε και σε άλλους ανοιχτούς χώρους, καθώς αποτελεί προτεραιότητα μας η δημιουργία ασφαλών και ποιοτικών σημείων απασχόλησης των παιδιών μας. Αξιοποιούμε όσες δυνατότητες διαθέτουμε για να επιτύχουμε τον στόχο μας αυτό σε όλο το εύρος του Δήμου μας», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων.

 

Στις διαμορφώσεις των παιδικών χαρών θα τοποθετηθεί προσεγμένος εξοπλισμός παιδικών χαρών, κατάλληλος αστικός εξοπλισμός, θα γίνει εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου, θα πραγματοποιηθούν φυτεύσεις, ενώ θα εγκατασταθεί και δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. 

photo

photo