Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

23/6/2017, Διαμόρφωση αύλειων χώρων Νηπιαγωγείων – Υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

23.06.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:06

 

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ», η οποία αφορά σε εργασίες για τη συντήρηση και διαμόρφωση αύλειων χώρων νηπιαγωγείων, με προτεραιότητα σε αυτά, που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό νηπίων σε δυσμενείς συνθήκες ή που συστεγάζονται με Δημοτικά Σχολεία. Ο προϋπολογισμός σύμβασης του έργου ανέρχεται σε 78.913 ευρώ (με Φ.Π.Α.).

 

Στο πλαίσιο του έργου θα διαμορφωθούν συνολικά οι αυλές δέκα κτιριακών συγκροτημάτων (13 Δ/νσεις Νηπιαγωγείων) σε διάφορες Ενότητες του Δήμου. Ειδικότερα, παρεμβάσεις θα γίνουν σε Νηπιαγωγεία, που συστεγάζονται με δημοτικά σχολεία με κοινούς χώρους παιχνιδιού (5ο Νηπ. Χανίων ,6ο και 20ο Νηπ. Χανίων, 13ο Νηπ. Χανίων, 14ο Νηπ. Χανίων, 33ο Νηπ. Χανίων, 12ο, 18ο και 26ο Νηπ. Χανίων ), καθώς και σε Νηπιαγωγεία (9ο Νηπ. Χανίων, 15ο Νηπ. Χανίων, 1ο Νηπ. Νέας Κυδωνίας, Νηπ. Ποτιστηρίων), όπου υπάρχει ικανός ανεξάρτητος χώρος για τον σχεδιασμό και την κατασκευή περιοχών παιχνιδιού και δραστηριοτήτων.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει:

 

Ως δημοτική αρχή δίνουμε προτεραιότητα στα ζητήματα, που αφορούν την ασφαλή απασχόληση των παιδιών μας, με έμφαση στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σήμερα στο Δήμο μας λειτουργούν 78 Διευθύνσεις Δημοτικών Νηπιαγωγείων με εξωτερικούς χώρους παιχνιδιού, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους παραμένουν αδιαμόρφωτοι, ασφαλτοστρωμένοι, με ελάχιστη οργάνωση. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των αυλών των Νηπιαγωγείων μας με νέο λειτουργικό σχεδιασμό, όπου θα εγκαταστήσουμε βασικές υποδομές, ώστε οι χώροι αυτοί να γίνουν ασφαλείς και λειτουργικοί.

Αξίζει να αναφέρω ότι το ζήτημα της διαμόρφωσης των αύλειων χώρων των Νηπιαγωγείων τέθηκε από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας και τον Πρόεδρο της, Νίκο Βλαζάκη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα υλικά επίστρωσης των αυλών είναι φθαρμένα και ακατάλληλα. Στο αίτημα αυτό ανταποκριθήκαμε άμεσα, οι εργασίες δε συνολικής διαμόρφωσης και επανασχεδιασμού των αυλών των σχολείων θα συνεχιστούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στο Δήμο μας”. 

photo