Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

18/12/2017, Παρουσιάστηκαν οι υπό εκπόνηση μελέτες του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Χανίων

18.12.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 14:57

 

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την ανάπτυξη του Δήμου Χανίων, καθώς πλέον εισέρχεται στην τελική του φάση το σημαντικότατο εργαλείο ανάπτυξης, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο αναμέναμε για δεκαετίες”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 18/12/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της παρουσίασης του Β1΄ Σταδίου των μελετών του Γ.Π.Σ. του Δήμου Χανίων, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.).

Οι προτάσεις των μελετητών επικεντρώνονται στο πώς θα διαμορφωθεί ο χάρτης χρήσεων γης στο Δήμο Χανίων από εδώ και στο εξής, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί και η μεγάλη επιτυχία της παρούσας δημοτικής αρχής να εντάξει και την περιοχή των Κεραμειών, ώστε καμία περιοχή να μην βρίσκεται εκτός σχεδιασμού”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, παρατηρώντας ότι θα ληφθούν υπόψη και οι γενικές κατευθύνσεις, που δίνει ο περιφερειακός σχεδιασμός, αφού έχουν ήδη ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι συμπολίτες μας πλέον θα γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν με την περιουσία τους, θα μπουν όροι και προϋποθέσεις για την εκμετάλλευση της γης, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τις μελλοντικές χρήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Προβλέπουμε για το μέλλον”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων, ευχαριστώντας παράλληλα την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, τους μελετητές και όλους όσους εργάστηκαν για το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Η παρουσίαση του Β1΄ Σταδίου των μελετών:

  1. Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Νέας Κυδωνίας

  2. Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Ακρωτηρίου Νομού Χανίων

  3. Αναθεώρηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Χανίων και των Περιαστικών Δήμων Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου και Σούδας (και 1ης συμπληρωματικής σύμβασης για την ένταξη της ΔΕ Κεραμειών),

πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, που προβλέπεται στα άρθρα 1 του Ν. 2508/1997 και 3 του Ν. 1337/1983 και σκοπό είχε την παρουσίαση των στοιχείων της πρότασης χωρικής οργάνωσης στο σύνολο της έκτασης του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων, (Δ.Ε. Χανίων, Σούδας, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Κεραμειών, Ακρωτηρίου και Νέας Κυδωνίας). H πρόταση έχει ως γενικό στόχο τη βέλτιστη δυνατή οργάνωση των χρήσεων γης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης και τη διατήρησή της σε βάθος χρόνου (αειφορία).

Παράλληλα, ξεκίνησε και η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, με διάρκεια δύο (2) μηνών έως τις 17/2/2018, προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι και να διατυπώσουν τις απόψεις τους επί των προτάσεων των μελετών. Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση τα στοιχεία του Β1΄ Σταδίου των μελετών (κείμενα και χάρτες) είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή, στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων, στην ενότητα “Προκηρύξεις – Διαβουλεύσεις” http://www.chania.gr/katoikoi/contests-proclamation/meletes11122017.html και στην ιστοσελίδα, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της διαβούλευσης στο σύνδεσμο www.gps-chania.gr.

Τυχόν σχόλια ή παρατηρήσεις μπορούν να κατατεθούν εγγράφως στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου Χανίων, Κυδωνίας 29, (fax: 28210-93300) ή/και ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού ιστότοπου www.gps-chania.gr , μέχρι τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2018.

 

Επισημαίνεται ότι αύριο, Τρίτη 19/12/2017, στις 10.00, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων θα πραγματοποιηθεί ειδική παρουσίαση των μελετών στους πρώην Δημάρχους των περιαστικών Δήμων, καθώς και στους επικεφαλής των παρατάξεων.

 

photo

photo