Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

10/03/2017, Εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές δράσεις: Από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων

10.03.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 05:03

 

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος. Ειδικότερα η εκπαίδευση από πολύ νεαρή ηλικία είναι ο καλύτερος τρόπος για τη δημιουργία ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Με αυτό το στόχο, η Υπηρεσία συνεργάζεται με σχολεία όλων των βαθμίδων και συνδιοργανώνουν κατά κύριο λόγο βιωματικές δράσεις, ώστε τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό:

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου και το 1ο Γυμνάσιο Χανίων στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στη διοργάνωση “Let's do it Creece” πραγματοποίησαν δράσεις περιποίησης και ανάδειξης του αύλειου χώρου του σχολείου, με την ενεργό συμμετοχή μαθητών, καθηγητών και προσωπικού της Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν κλαδέματα σε θάμνους, βοτανίσματα στα παρτέρια, στήριξη φυτών, καθαρίσματα, βάψιμο, φυτεύσεις σε παρτέρια, που αναδείχθηκαν, φύτευση δέντρου στο πεζοδρόμιο, έξω από την είσοδο του σχολείου, το οποίο υιοθετήθηκε από τους μαθητές, ώστε να το φροντίζουν. Η προσπάθεια ήταν επιτυχής, υπήρξε ένα άριστο αποτέλεσμα και μία βιωματική εκπαίδευση των μαθητών στη φροντίδα και προστασία τόσο του χώρου τους όσο και του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου φιλοξένησε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χανίων (ΕΕΕΕΚ) Χανίων, στο φυτώριο του, που βρίσκεται στο Δημοτικό Κήπο. Τα παιδιά του Εργαστηρίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα φυτά και να μεταφυτεύσουν μοσχεύματα σε γλάστρες, τις οποίες πήραν, ολοκληρώνοντας τη δράση.  

photo

photo

photo