Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

8/11/2017, Εθιμοτυπική επίσκεψη Πρέσβη Ο.Δ. Γερμανίας, J. Plotner, στον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

08.11.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:11

Τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Τάσο Βάμβουκα, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Jens Plοtner, συνοδευόμενος από την Επίτιμο Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στα Χανιά, κα. Αργυρώ Γαναδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Μιχάλης Βλαχάκης, ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τον Πρέσβη για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής με έμφαση στους τομείς των υποδομών, της βιώσιμης κινητικότητας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε μεταξύ άλλων και στις προωθούμενες ενέργειες για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς, με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη στο μνημείο. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ζήτημα της έλλειψης πόρων, που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης παρατήρησε ότι η Κρήτη αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό για τους Γερμανούς, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον κ. Πρέσβη ιστορικό λεύκωμα για τον Εθνάρχη, Ελευθέριο Βενιζέλο.

p1

p2