Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

10/02/2017, Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων στον Δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη

10.02.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 01:02

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 8ης/2/2017 με την υπ΄ αριθμ. 55 Απόφαση του έλαβε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στον Δήμαρχο Πατρέων, Κων/νο Πελετίδη.

 

Ειδικότερα, στο ψήφισμα αναφέρεται:

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την συμπαράσταση του στον Δήμαρχο Πάτρας, κ. Κων/νο Πελετίδη, που δικάζεται στις 13-2-2017.

 

Ο Δήμαρχος Πάτρας διώκεται ύστερα από μήνυση του τέως Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Πατρών, Μιχάλη Αρβανίτη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, γιατί υλοποιώντας αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, δεν έδωσε άδεια για πραγματοποίηση προεκλογικής φασιστικής σύναξης σε δημόσιο χώρο. Παράλληλα, δεν έδωσε μέσω των υπηρεσιών του Δήμου στοιχεία στην κεντρική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για το πόσα παιδιά μεταναστών και σε ποιους σταθμούς φιλοξενούνται στην Πάτρα, μετά από επερώτηση που είχαν κάνει οι Χρυσαυγίτες στη Βουλή.

 

Η στάση του Δημάρχου Πάτρας απέναντι στη Χρυσή Αυγή είναι υποδειγματική της λειτουργίας, που όφειλαν να έχουν όλοι οι θεσμοί απέναντι στις ρατσιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής”.