Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

29/9/2017, Δήλωση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

29.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 05:09

Στην ακόλουθη δήλωση προέβη σήμερα, Παρασκευή 29/9/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, έπειτα από την ανακοίνωση της κατάργησης των χειμερινών δρομολογίων από τη Ryanair. 

“Η αιφνίδια ανακοίνωση της κατάργησης των χειμερινών δρομολογίων από την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους (low cost) Ryanair αποτελεί, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, εσωτερική υπόθεση της εταιρείας, η οποία για τη χειμερινή περίοδο περικόπτει πολλούς προορισμούς ανά την Ευρώπη. Ωστόσο, αυτό προκαλεί αλυσιδωτές συνέπειες στον προγραμματισμό πολλών συμπολιτών, φοιτητών και επισκεπτών για τον τόπο μας, καθώς και σημαντικές απώλειες για την τοπική μας επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα στον τουριστικό κλάδο.

Γεγονός είναι ότι από την εν λόγω κατάργηση των δρομολογίων οι μεταφορές από και προς τα Χανιά θα επηρεαστούν σημαντικά, ενώ σε συνδυασμό με τη διακοπή της απευθείας πτήσης Χανιά – Θεσσαλονίκη από την Aegean, ο Νομός μας παραμένει ουσιαστικά χωρίς απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα.

Εκφράζοντας τα αισθήματα της τοπικής μας κοινωνίας από τη θέση ευθύνης μου παρακολουθώ το θέμα στενά, ενώ σε συνεννόηση και με τους άλλους φορείς, που σχετίζονται με το ζήτημα, θα υπάρξουν άμεσα επαφές με τη διοίκηση της Aegean, ζητώντας να επανέλθουν τα τακτικά δρομολόγια σύνδεσης του τόπου μας με τη Β. Ελλάδα και να αποφευχθούν αυξήσεις, λόγω της δεσπόζουσας πλέον θέσης της εταιρείας. Ζητάμε δίκαιη αντιμετώπιση και να θυμόμαστε τον κανόνα ότι η αγορά καλύπτει τα κενά”. 

p1