Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

11/12/2017, Παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”: Στις 13/12/2017 στο Κ.Α.Μ.

11.12.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 12:12

 

Με αφορμή την παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης του Δήμου Χανίων «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13/12/2017, στις 19:00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα, Δευτέρα 11/12/17 στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, και η Επιμελήτρια της Έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδ. Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

 

Ο Δήμος Χανίων παρουσιάζει φέτος τον ενδέκατο τόμο της επίσημης έκδοσης «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ», συνεχίζοντας μια εκδοτική παράδοση χρόνων”, επεσήμανε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή της για την απήχηση και την αποδοχή της έκδοσης από το αναγνωστικό κοινό, τους πνευματικούς φορείς καθώς και από επιστημονικά Ιδρύματα.

 

Η κα. Περράκη δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει την Επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, καθώς και τα μέλη της συντακτικής επιτροπής, όπως επίσης και τους συνεργάτες – συγγραφείς του τόμου.

 

Η Επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, τόνισε από την πλευρά της ότι στη φετινή έκδοση προτάσσεται η συμπλήρωση 120 χρόνων από την Κρητική Επανάσταση του 1897 – 1898 αλλά και των 60 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και διανοητή, Νίκου Καζαντζάκη.

 

Σχετική με τα θέματα αυτά είναι η έρευνα – αφιέρωμα από την Επιμελήτρια της έκδοσης στις σφαγές και την πυρπόληση των Χανίων το 1897, που συνοδεύεται από σχετικό εικονογραφικό παράρτημα. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι εργασίες, που αφορούν στον Ν. Καζαντζάκη, καθώς και τα θέματα από άλλα πεδία, που πραγματεύονται οι υπόλοιποι εκλεκτοί συνεργάτες του “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”.

 

Σημειώνεται ότι το αναγνωστικό κοινό θα μπορεί να παραλαμβάνει την έκδοση, η οποία θα διατίθεται δωρεάν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης για την παρουσίαση της.

photo