Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

6/11/2017, Σύσκεψη για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων

06.11.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 15:01

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 6/11/2017, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, στο Δημαρχείο Χανίων στο πλαίσιο της εκπόνησης του πενταετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση κατάρτισής του με μέριμνα του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων είχαν τη δυνατότητα να παραθέσουν τις απόψεις και την εμπειρία τους σε θέματα πολιτικής προστασίας, έπειτα και από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή μας.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας “στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.), ύψους 10 εκατ. ευρώ, που εξασφαλίστηκε για τον Δήμο Χανίων, προβλέπεται το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ, για θέματα πολιτικής προστασίας, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την αντιμετώπιση του ζητήματος της διάβρωσης της ακτής, στην περιοχή της Χονολουλού, την οργάνωση των χώρων καταφυγής, καθώς και άλλες δράσεις και ενέργειες, προκειμένου ο τόπος μας να καταστεί πιο ασφαλής τόσο για τους μονίμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του”.

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι τα ζητήματα πολιτικής προστασίας βρίσκονται μεταξύ των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής και πρότεινε να αναληφθεί πρωτοβουλία από μέρους του Δήμου, ώστε να σχεδιαστεί με τη συνδρομή και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών σε θέματα πολιτικής προστασίας άσκηση ετοιμότητας στο πλαίσιο της ανάγκης διαρκούς βελτίωσης του μεταξύ τους συντονισμού.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Λιμεναρχείου, της V Μεραρχίας Κρητών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ, του ΟΤΕ, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., εθελοντικών οργανώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες, κ.α.

p1

p1

p3