Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

10/5/2017, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα με τον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης για την νησίδα Σούδας

10.05.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 08:05


Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, επισκέφθηκε σήμερα το Ναύσταθμο Κρήτης όπου και συναντήθηκε με τον διοικητή Αρχιπλοίαρχο Π.Ν. κ. Παναγιώτη Χατζάκη.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τον σχεδιασμό και τη συνεργασία, μετά και την πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης για την άρση της επικινδυνότητας τμήματος του φρουρίου της νησίδας Σούδας.


Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε πλαίσιο αγαστής συνεργασίας για το έργο, το οποίο προβλέπει την συντήρηση και επισκευή, για την άρση της επικινδυνότητας τμήματος του φρουρίου και ειδικότερα στα τμήματα εκατέρωθεν της πύλης εισόδου, την αποκατάσταση τμήματος των λίθων δόμησης και του συνδετικού κονιάματος του δυτικού τοίχου.


Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταστεί και πάλι επισκέψιμη έπειτα από χρόνια η νησίδα της Σούδας, με τη διασφάλιση της πρόσβασης των επισκεπτών στο Ενετικό Φρούριο, κάτι που εντάσσεται στο σχεδιασμό της για το οχυρωματικό σύμπλεγμα Ιτζεδίν – Κούλε – νησίδα Σούδας, το οποίο έχει μια μοναδικότητα και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο έλξης.

photo