Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

13/2/2017, Σημαντική χρονιά για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Χανίων το 2016 – Αναλυτικά στοιχεία

13.02.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 12:07

Η ενίσχυση της αναγνωσιμότητας, η αύξηση της επισκεψιμότητας και του δανεισμού, η εθελοντική συμμετοχή και προσφορά, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση και την εξέλιξη και των ίδιων των Βιβλιοθηκών είναι μερικοί από τους στόχους, που επιτεύχθηκαν το 2016 για τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Στα θετικά αυτά αποτελέσματα συνέβαλαν μεταξύ άλλων η άρτια βιβλιοθηκονομική οργάνωση, η ανακαίνιση των χώρων των Βιβλιοθηκών, η πραγματοποίηση ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων για παιδιά και ενήλικες, σεμιναρίων, οι Λέσχες Ανάγνωσης, οι συνεργασίες με πολιτιστικούς Φορείς, Ιδρύματα και Σχολεία.

Σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Δια Βίου Μάθησης & Βιβλιοθηκών, Βαρβάρα Περράκη, αναφορικά με τις δραστηριότητες, που αναπτύχθηκαν κατά το προηγούμενο έτος στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, επισημαίνει “Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης”, υποστήριζε ο Αργεντινός συγγραφέας, Μπόρχες. Αυτή ακριβώς η διαρκής δυνατότητα στην ευτυχία μέσω της μελέτης, της ανάγνωσης αλλά κι άλλων συναφών δραστηριοτήτων, που σχετίζονται με το βιβλίο, είναι κεντρικός και απαρέγκλιτος άξονας του έργου των βιβλιοθηκών του Δήμου μας”.

Αναλυτικά στοιχεία Δημοτικών Βιβλιοθηκών για το έτος 2016

π2

π3

π1