Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

15/5/2017, Σύσκεψη για ζητήματα του Ενετικού Λιμένα & της Παλιάς Πόλης των Χανίων: Στο Δημαρχείο Χανίων

15.05.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 15/5/2017, στο Δημαρχείο, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, με στόχο τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την προώθηση των ζητημάτων του Ενετικού Λιμένα & της Παλιάς Πόλης των Χανίων.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, ο Λιμενάρχης Χανίων, Μανώλης Βαλυράκης, ο Διοικητής Α΄ Λιμενικού Τμήματος Χανίων, Τηλέμαχος Καμαριωτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αντιδήμαρχος Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Χανίων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, τονίστηκε από πλευράς του Δημάρχου Χανίων ότι είναι απαραίτητος ο συντονισμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών, “ώστε να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι σε ένα μνημείο, το οποίο, πρέπει να διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο”.

Σημειώνεται ότι κύριο αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ανατολικό τμήμα του λιμένα για το καλοκαίρι έως ότου εγκριθεί από τις Υπηρεσίες του κράτους η μελέτη, που έχει υποβάλλει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

 

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των αδειών παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη Ρωμανού – Καλογήρου. 

photo

photo